ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 30% ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ-Οι Ρώσοι θα εκτοξεύσουν στα ύψη τον τουρισμό

Με Ρώσους τουρίστες εκτιμάται ότι θα «πλημμυρίσει» η Ρόδος τη φετινή τουριστική περίοδο. Οι οιωνοί από τη ρωσική αγορά για το νησί είναι θετικοί και όπως εκτιμάται φέτος θα είναι η «χρονιά των Ρώσων τουριστών»...

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων του νησιού, οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στη Ρόδο φέτος θα σημειώσουν την αλματώδη αύξηση του 30% σε σχέση με πέρυσι. Τα μηνύματα είναι θετικά που σημαίνει ότι οι Ρώσοι που θα επισκεφθούν φέτος τη Ρόδο θα ξεπεράσουν τους 200.000.
Να σημειωθεί ότι πέρυσι οι Ρώσοι τουρίστες αναδείχθηκαν τρίτη δύναμη στις αφίξεις με αύξηση της τάξεως του 37,35% φτάνοντας τους 166.200.
Η προοπτική της αύξησης των Ρώσων τουριστών κατά 30% είναι αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή συμβολαίων για το 2013 και των προσπαθειών που έγιναν από τους τοπικούς φορείς με το άνοιγμα που της συγκεκριμένης αγοράς που ξεκίνησαν τα τελευταία χρόνια.
Για φέτος οι tour operators από τη Ρωσία προγραμματίζουν περισσότερες πτήσεις προς τη Ρόδο και από τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας αυτής και όχι μόνο από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.
Η Ρόδος αρέσει στους Ρώσους αποτελώντας τα τελευταία χρόνια έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς. Την επιλέγουν για τον ήλιο τη θάλασσά της, τα αξιοθέατα της και την γαστρονομία της, ενώ κατά την παραμονή τους στο νησί επιλέγουν τις μεγάλες πολυτελείς ξενοδοχειακής μονάδες και αποτελούν την κινητήρια δύναμη της αγοράς της, τη δύσκολη αυτή περίοδο.
Ανασταλτικό παράγοντα για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών από τη Ρωσία αποτελούσαν οι χρονοβόρες διαδικασίες για την έκδοση της βίζας που είναι απαραίτητη για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Μετά τις πιέσεις που ασκήθηκαν από τους τουριστικούς παράγοντες έγιναν βήματα που συμβάλλουν στη συντόμευση του χρόνου έκδοσης βίζας.
proodos.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου