Συμβόλαιο τιμής για να είναι ανοικτά τα μπαρ μέχρι τις 3

Να κάνουν «συμβόλαιο τιμής» για τήρηση της παράτασης του ωραρίου μέχρι τις 3:00 το πρωί καλεί τους καταστηματάρχες μπαρ της Μεσαιωνικής Πόλης...
ο συντονιστής του κλιμακίου για τους ελέγχους, Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου, κ. Μπάμπης Ευθυμιάδης ο οποίος, χθες, είχε μία πρώτη συνάντηση με εκπροσώπους τους και, σε δηλώσεις του αργότερα, έστειλε το μήνυμα ότι, φέτος, «κάτι πρέπει ν’ αλλάξει». 

Σε καλό κλίμα φαίνεται να διεξήχθη η χθεσινή, πρώτη, συνάντηση στο Δήμο, στην οποία μετείχε βέβαια και ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τη δημοτική αστυνομία κ. Στράτος Καρίκης με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της αρμόδιας για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (ΕΠΖ). 

Χθες, συμμετείχε, ακόμη, και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης κ. Χάρης Λαμπρίδης. Ως γνωστόν, ο κ. Ευθυμιάδης έχει οριστεί από τον Δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά ως συντονιστής του μικτού κλιμακίου που διενεργεί τους ελέγχους για τις καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων, την τήρηση του ωραρίου μουσικής κτλ., το οποίο, πέρυσι, πραγματοποίησε εντατικούς ελέγχους σε περιοχές «αιχμής» κατά τη διάρκεια της σεζόν, όπως η Παλιά Πόλη, το Νιοχώρι και η Νέα Αγορά. 

Όπως δήλωσε ο ίδιος, καταρχήν, χθες, έγινε μία πρώτη κουβέντα και μία τοποθέτηση από τον ίδιο σε σχέση με το καθεστώς που υπάρχει στη Μεσαιωνική Πόλη με τη λειτουργία των μπαρ. «Κάτι πρέπει να αλλάξει, κάτι πρέπει να δούμε γιατί υποχρεώσεις δεν έχει μόνο ο Δήμος απέναντι στους πολίτες και τους καταστηματάρχες, έχουν και οι καταστηματάρχες γιατί αυτοί αποτελούν το Δήμο», είπε, συμπληρώνοντας ότι οι καταστηματάρχες θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες που θα μπουν και τόνισε χαρακτηριστικά: «Το συμβόλαιο που πρέπει να κάνουν, πρέπει να είναι συμβόλαιο τιμής και εφαρμογής»! 

Από την πλευρά τους οι καταστηματάρχες, σύμφωνα με τον ίδιο, είπαν ότι το έχουν καταλάβει και, φέτος, θα λειτουργήσουν και οι ίδιοι σε ένα πλαίσιο τέτοιο που να απαλειφθούν τα προβλήματα που υπήρχαν μέχρι τώρα. 

Όπως είπε ο κ. Ευθυμιάδης, συζήτησαν το σχέδιο που προτείνεται και το οποίο, φυσικά, θα το εξετάσει η δημοτική κοινότητα και τότε θα ληφθεί η απόφαση. 

Η πρόταση που έγινε βασίζεται, καταρχήν, στο ότι, το ωράριο της μουσικής, βάσει νόμου για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι μέχρι τις 11:00 το βράδυ και μετά δίνεται η παράταση. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, είναι στην ευχέρεια της δημοτικής κοινότητας να κρίνει για κάθε ένα κατάστημα ξεχωριστά, το οποίο θα καταθέσει αίτημα για παράταση μουσικής κατά τη θερινή περίοδο, ότι μπορεί να του δοθεί μέχρι τη 1:00 π.μ. για εξωτερικό χώρο και μέχρι τις 3:00 το πρωί εάν η μουσική είναι μέσα και φυσικά έχει ηχομόνωση. 

Με βάση αυτό το ωράριο κατέληξαν στο ότι θα πρέπει, επίσης, να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι η Μεσαιωνική Πόλη έχει μονίμους κατοίκους, που σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει ωράριο ησυχίας και, βέβαια, υπάρχουν και τα τουριστικά καταλύματα που δεν πρέπει να ενοχλούνται οι τουρίστες τη νύχτα. 

Το «ρεζουμέ» στο οποίο κατέληξαν, σύμφωνα με τον κ. Ευθυμιάδη είναι ότι θα εφαρμοστεί από όλους η παράταση του ωραρίου, θα είναι δηλαδή τις 3:00 το πρωί αλλά από τη 1:00 π.μ. θα χαμηλώνει η μουσική και κατέστη σαφές ότι…3.05’ π.μ. θα πρέπει να έχει σταματήσει η μουσική στην Παλιά Πόλη.

«Πώς θα μπορέσουμε, όμως, αυτό να το εφαρμόσουμε;», αναρωτήθηκε, στη συνέχεια, ο ίδιος και είπε: «Θα πρέπει όλοι μαζί να απομονώσουμε αυτόν ο οποίος θα παρανομεί και όχι να παρανομήσουμε και εμείς μέχρι που να κλείσουμε τον παρανομούντα». 

Μάλιστα, τόνισε ότι, στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι στις 3:00 το πρωί θα πρέπει να έχει σταματήσει η μουσική και ότι μέσα στην κανονιστική διάταξη θα περιληφθεί ότι όποιος βεβαιωθεί να παρανομεί, σε πρώτο στάδιο θα του αφαιρείται η άδεια μουσικής και σε δεύτερο η άδεια λειτουργίας. 

Σύμφωνα με τον κ. Ευθυμιάδη, επίσης, ο κ. Καρίκης ζήτησε να τηρούνται τα παραπάνω αφού σαν Πρόεδρος της ΕΠΖ που ελέγχει τα παραπτώματα είναι ελεγχόμενος και ο ίδιος από τη Δικαιοσύνη, και τόνισε ότι πρέπει όλοι να συμπράξουν ώστε να μην καταλήξει η ΕΠΖ από ένα όργανο δημοτικό να γίνει δικαστικό και να φθάσει να αφαιρεί άδειες. 

Οι έλεγχοι 
Όσο αφορά στους ελέγχους από το μικτό κλιμάκιο στο οποίο ο κ. Ευθυμιάδης ορίστηκε συντονιστής, φέτος αναμένεται να είναι καλύτερα οργανωμένο και να…πιάσει δουλειά από τις αρχές της σεζόν. 

Όπως είπε και ο ίδιος το τελευταίο είναι σημαντικό, να γίνουν δηλαδή έγκαιρα οι έλεγχοι σε καθημερινή βάση για να προλάβουν τυχόν «εκτροχιασμό» της κατάστασης. 
Τέλος, όσο αφορά στους μικροπωλητές και τη συλλογή του «παρατημένου» εξοπλισμού στην πόλη της Ρόδου, οι έλεγχοι γίνονται από το ίδιο συνεργείο. 

Εκτός από το Νεώριο όπου δόθηκε παράταση ένα μήνα από τον κ. Εισαγγελέα, στην παραλιακή ζώνη οι έλεγχοι και η συλλογή τυχόν «παρατημένων» πάγκων μικροπωλητών αναμένεται να αρχίσουν την ερχόμενη εβδομάδα. 
rodiaki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου