ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΕ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΟΓΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ – Καταναλωτικές οργανώσεις στο πλευρό της 45χρονης μητέρας!

Παρουσία εκπροσώπων των καταναλωτικών οργανώσεων «ΕΚΠΟΙΖΩ» και «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» πραγματοποιήθηκε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου η
εκδίκαση της υπόθεσης της 45χρονης μητέρας που είχε αιτηθεί και είχε πετύχει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους της, που άγγιζε συνολικά το χρηματικό ποσό των 443.000 ευρώ.
Η Δικαιοσύνη που επανεξέτασε χθες την υπόθεση, ύστερα από έφεση που κατέθεσε η Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου Αιμιλία Σοφία Μέρη, ύστερα και από σχετική εντολή του Αντεισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου Γιώργου Χτιστάκη, αναμένεται να εκδώσει τελική απόφαση μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι.
Η έφεση είχε ασκηθεί κατά της απόφασης που είχε εκδοθεί στα τέλη του μηνός Ιουνίου έτους 2012 από το Ειρηνοδικείο Ρόδου και σύμφωνα με αυτήν, η 45χρονη γυναίκα μπορούσε να ανασάνει ξανά, αφού είχε αποφασιστεί η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του υπέρογκου χρέους της. Επρόκειτο δε, για τη μεγαλύτερη διαγραφή χρέους που έχει αποφασιστεί σε πανελλαδικό επίπεδο από τη Δικαιοσύνη και αφορούσε σε ιδιώτη.
Στο πλαίσιο της χθεσινής εξέτασης της υπόθεσης από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, επισημάνθηκε – γι’ ακόμη μία φορά – πως η εργαζόμενη μητέρα χρωστούσε σε συνολικά εννέα τράπεζες, με τις έξι απ’ αυτές να αποδέχθηκαν την απόφαση της Δικαιοσύνης, αφού δεν κατέθεσαν έφεση. Το συγκεκριμένο ένδικο μέσο άσκησαν δηλαδή, οι μόλις τρεις από τις συνολικά εννέα τράπεζες.
Η Δικαιοσύνη χθες κλήθηκε να λάβει απαντήσεις στα ερωτήματα που αφορούν, τόσο στη διαχείριση των χρημάτων από την ενδιαφερόμενη, όσο και σε ο,τι αφορά την αντισυνταγματικότητα του νόμου 3689/2010 περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ύστερα από έφεση που ζητήθηκε να κατατεθεί από τον Αντεισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου.
Η διαγραφή του χρέους
Η 45χρονη γυναίκα είχε καταθέσει στα μέσα του μηνός Ιουνίου έτους 2012, δια μέσου του δικηγόρου της Αντώνη Ζερβού, αίτηση βάσει της οποίας ζητούσε να υπαχθεί στο νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Στο πλαίσιο εξέτασης της υπόθεσης το Ειρηνοδικείο της Ρόδου, είχε αποφασίσει τη διαγραφή του χρηματικού ποσού των 322.000 ευρώ. Το Ειρηνοδικείο Ρόδου αποφάσισε συγκεκριμένα, να καλέσει την υπόχρεη να καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 121.000 ευρώ, αντί του συνολικού ποσού των 443.000 ευρώ που όφειλε.
Η 45χρονη είναι δημόσια υπάλληλος, διαζευγμένη ένα παιδί που σπουδάζει σε πανεπιστήμιο της χώρας. Χρωστάει σε εννέα τράπεζες και οι οφειλές της αφορούν χρέη από χρήση πιστωτικών καρτών, αλλά και λήψη στεγαστικού δανείου για αγορά κατοικίας.
Η έφεση του Αντεισαγγελέα
Ο Αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου Γιώργος Χτιστάκης, δια μέσου της εφέσεώς που ζήτησε να κατατεθεί, αναφέρεται στον ψηφοθηρικό λαϊκισμό του σχετικού νόμου 3689/2010 περί των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ενώ υποστηρίζει ότι τα χρέη που διαγράφονται από συγκεκριμένες οικογένειες, καλούνται να πληρώσουν όλοι οι υπόλοιποι πολίτες.
Εκτιμά πως οι οφειλές που αποφασίζεται να διαγρα με φούν βαρύνουν το σύνολο των πολιτών, μέσα από τα μέτρα που λαμβάνονται ύστερα από υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Μέτρα που αφορούν, τόσο στην αύξηση των φόρων, όσο και στην οριζόντια μείωση μισθών και συντάξεων
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου