Γυναίκες, οι καλές πελάτισσες στα Sex Shop της Ρόδου


ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ

Πιο απελευθερωμένες και τολμηρές, έχουν παραμερίσει τις σεμνοτυφίες και ζητούν αυτό που θέλουν. Η οικονομική κρίση δεν άφησε ανέγγιχτο και αυτό το είδος..
Η οικονομική κρίση βλάπτει σοβαρά τη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Το άγχος των λογαριασμών, το συρρικνωμένο εισόδημα και το εργασιακό στρες δεν τους αφήνει ούτε χρόνο, ούτε διάθεση για να συνευρεθούν ερωτικά. Εκτός από τις έρευνες το ομολογεί και η κρίση που χτύπησε τα Sex Shops!
H Mαρία Ορφανού, μαζί με το σύζυγό της Γιάννη Καβουκλή, είναι ιδιοκτήτρια των δύο Sex Shops που υπάρχουν στη Ρόδο ενώ το τρίτο που άνοιξαν είχε μόλις δυόμιση χρόνια ζωής και έπεσε θύμα της κρίσης.
Μια γυναίκα λοιπόν, ιδιοκτήτρια Sex Shops στη Ρόδο, αποδεικνύει με τη δημόσια παρουσία της και μόνο ότι τα πέπλα της σεμνοτυφίας έχουν πέσει, την ίδια ώρα που και η βιομηχανία γύρω από το σεξ αναπτύσσεται.
Πώς λέγεται το μαγαζί;
Είναι sex shop, με τον διακριτικό τίτλο «Ματς Μουτς».Θέλαμε να είναι πιο παιχνιδιάρικος, σε σχέση και κάποιους άλλους που συναντούσαμε όταν ψάχναμε για όνομα.
Πότε άνοιξε αυτό του κέντρου;
Τον Απρίλιο του 2005. Μεγάλη Εβδομάδα θυμάμαι και μας κορόιδευαν οι φίλοι μας. Ήμασταν έτοιμοι και λέμε «θα ανοίξουμε τη Δευτέρα». Έτυχε να είναι η Μεγάλη Δευτέρα όπου όλη η εβδομάδα για μας ήταν νεκρή και γενικά η Μεγάλη Εβδομάδα δεν έχει κίνηση.
Το δεύτερο μαγαζί;
Το ανοίξαμε Μάρτιο του 2006, στην οδό Ορφανίδου.
Πήγαιναν τόσο καλά οι δουλειές;
Ναι, πάρα πολύ καλά και γι αυτό θέλαμε να κλείσουμε τα πόστα, όπως λέγεται στη γλώσσα της αγοράς. Το πρώτο το ανοίξαμε στην καρδιά της πόλης, το δεύτερο στην τουριστική Ρόδο, που έχει μεγάλη κίνηση το καλοκαίρι, κυρίως τις νυχτερινές ώρες που οι τουρίστες γυρνούν από τα μπαρ και μπαίνουν στο μαγαζί. Την άνοιξη του 2008 ανοίξαμε και το μαγαζί στην Παλιά Πόλη, στα Λουτρά.
Οι Ροδίτες δεν ντρέπονται να μπουν σε sex shop, να τους δει η γειτονιά ή να ζητήσουν πράγματα από τον πωλητή;
Όχι, η προσωπική μου πείρα λέει ότι είναι απελευθερωμένοι κι έχει «ανοίξει το μάτι» τους, κάτι που οφείλεται βεβαίως στον τουρισμό. Άλλωστε και η φιλοσοφία των δικών μας μαγαζιών είναι διαφορετική. Τα sex shops συνήθως βρίσκονται σε ορόφους πολυκατοικιών, πίσω από κλειστές πόρτες που λες «τι θα δω αν τη χτυπήσω και μπω μέσα»! Εμείς θέλαμε τα καταστήματά μας να μην είναι πολύ κεντρικά, αλλά ούτε και απομονωμένα, να έχουν βιτρίνα και η πόρτα τους να είναι ανοιχτή ώστε άνετα να μπει κάποιος, όπως μπαίνει σε κάθε άλλο μαγαζί. Κατά κάποιο τρόπο απενοχοποιήσαμε το sex shop. Επίσης είμαστε διακριτικοί, ευγενικοί, αφήνουμε τον πελάτη να κοιτάξει μόνος του και τον βοηθάμε όταν το ζητήσει.
Το γεγονός ότι είστε γυναίκα σε ένα sex shop, πως λειτουργεί; Είναι διστακτικοί στο να έρθουν, λειτουργεί καλύτερα…
Λειτουργεί πολύ καλά. Είμαι στο μαγαζί τα πρωινά κι ο γιός μου, 18 χρονών, είναι τα απογεύματα. Επομένως ο πελάτης μπορεί να διαλέξει πότε θα έρθει. Στο μαγαζί της Ορφανίδου είναι δύο άντρες εκ των οποίων ο σύζυγός μου ο Γιάννης Καβουκλής.
Τι ζητούν πιο πολύ οι πελάτες;
Κοιτάξτε, στην αρχή δώσαμε βάρος και στο χιουμοριστικό κομμάτι το οποίο υπάρχει και σήμερα. Ύστερα είναι τα ερωτικά αξεσουάρ, τα εσώρουχα, τα ερωτικά DVD… Εδώ δεν σημαίνει ότι όποιος μπει θα βγει με ένα δονητή ή μια φουσκωτή κούκλα. Και βέβαια έχουμε τα πιο σκληρά ερωτικά αξεσουάρ, τις χειροπέδες, τα μαστίγια, υπάρχουν μάσκες και περούκες, διάφορα φετίχ κυρίως δερμάτινα.
Έρχονται και γυναίκες στο sex shop;
Περισσότερο οι γυναίκες! Οι άντρες μπορεί να το δουν κι εγωιστικά, τύπου «δεν έχω πρόβλημα γιατί να πάω». Ή όταν έρχονται κυρίως ενδιαφέρονται για τον εαυτό τους. Παίρνουν προϊόντα καθυστέρησης, σπρέι, κρέμες και διάφορα άλλα. Οι γυναίκες έρχονται όταν αισθανθούν ότι πρέπει να βάλουν λίγο χρώμα στην ερωτική τους ζωή, να την ανανεώσουν. Από ένα εσώρουχο ή λαδάκι για μασάζ. την πρώτη φορά που έρχονται, μετά μια μάσκα, μια περούκα, χειροπέδες με γουνάκια… Και με ρωτούν κι εμένα συχνά τι τους προτείνω. Έρχονται και ζευγάρια, που είναι το καλύτερο.
Θυμάστε κάτι που να σας έχει κάνει εντύπωση; Στις ηλικίες, στα είδη που ζητούν…
Στις αρχές που ανοίξαμε μπήκε ένα ζευγάρι, στα 70, τουρίστες ήταν. Ο άντρας για να τα καταφέρει να ανέβει τη σκάλα να δει τι έχουμε και πάνω, δυσκολεύτηκε, μπορώ να σας πω. Η γυναίκα ήξερε συγκεκριμένα τι θα ζητήσει. Άλλες φορές έρχονται κυρίες 60 ή 65 χρονών με τους άντρες του και ζητούν ζαρτιέρες. Τις χαίρομαι αυτές τις περιπτώσεις, το σεξ είναι υγεία.
Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει και τα Sex Shops; 
Πολύ. Αν κρίνω από μας, μας στοίχισε ένα μαγαζί. Το μαγαζί της Παλιάς Πόλης είχε μόνο δυόμιση χρόνια ζωής. Μ’ ένα πρόχειρο υπολογισμό μπορώ να σας πω ότι η πτώση αγγίζει το 30% ενώ για άλλες περιοχές της χώρας μαθαίνουμε ότι είναι πολύ μεγαλύτερη. Και είναι λογικό γιατί όταν σε κυνηγούν οι λογαριασμοί και το εισόδημά σου είναι συρρικνωμένο δεν κοιτάς να κάνεις το έξτρα στο κρεβάτι. Θα τους έλεγα όμως να μην το βλέπουν έτσι γιατί ακόμη και σ΄ αυτή την εποχή το σεξ μπορεί να κάνει τη ζωή τους καλύτερη.
Πηγή: Ροδιακή
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου