Δεκτές οι αιτήσεις πτώχευσης για τους τρεις επιχειρηματίες

Δεκτές έγιναν από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου οι αιτήσεις πτώχευσης αλλά και συνδιαλλαγής που έκαναν τρεις επιχειρηματίες της..
περιοχής μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. 

Ειδικότερα, το δικαστήριο με την υπ. αρ. 4/2013 απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση συνδιαλλαγής εργολάβου της περιοχής μας ο οποίος έχει ήδη κινήσει τη σχετική διαδικασία για να εξοφλήσει σταδιακά τους πιστωτές του. 

Επίσης το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου με την υπ. αρ. 6/2013 απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση πτώχευσης που είχε καταθέσει τον Νοέμβριο του 2012 επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο πώλησης ειδών υγιεινής και ο οποίος αν και έχει να λαμβάνει από πωλήσεις που έχει κάνει ποσό 2,5 εκατ. ευρώ, εντούτοις δεν δύναται να τα εισπράξει με αποτέλεσμα να έχει οφειλές προς τράπεζες και προμηθευτές στο ίδιο ύψος χρηματικό ποσό. 

Το δικαστήριο με την απόφασή του κηρύσσει σε κατάσταση πτώχευσης τον επιχειρηματία, διορίζει ως σύνδικο τον κ. Στέφανο Καψάλη και ορίζει την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 για την συνέλευση των πιστωτών. Τέλος το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου με την υπ. αρ. 7/2013 απόφασή του κηρύσσει σε κατάσταση πτώχευσης επιχειρηματία που δραστηριοποιούνταν στο χώρο της λιανικής πώλησης τροφίμων (σούπερ – μάρκετ) για την δραστηριότητα της ατομικής επιχείρησης που διατηρούσε. 

Το δικαστήριο ορίζει ως μέρα παύσης πληρωμών την 8η Σεπτεμβρίου 2011, διατάσσει τη σφράγιση της πτωχευτικής περιουσίας, διορίζει σύνδικο την κ. Φλώρα Τσακίρη και ορίζει την Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 ως ημέρα συνέλευσης των πιστωτών. 

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Πολιτών - Καταναλωτών – Δανειοληπτών κ. Ευάγγελος Κρητικός, σε επίπεδο νομού η ομοσπονδία του χειρίζεται συνολικά 3.000 υποθέσεις από τις οποίες οι μισές αφορούν τη Ρόδο, ενώ τα πρωτοδικεία και ειρηνοδικεία της περιοχής μας το 2006 είχαν εκδώσει 300 διαταγές πληρωμής ενώ σήμερα έφτασαν τις 4.500 διαταγές πληρωμής. Ο αριθμός τους δηλαδή δεκαπενταπλασιάστηκε!
rodiaki. 
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου