Ζέσταναν τις τσέπες τους οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΡ

Πληρώθηκε τελικά ένα μέρος του προσωπικού της ΔΕΥΑΡ ενώ το υπόλοιπο θα λάβει τα δεδουλευμένα του τη Δευτέρα... 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αργά προχθές το μεσημέρι και μετά τη δυσάρεστη εξέλιξη της κατάσχεσης όλων των λογαριασμών της επιχείρησης από τους εργολάβους που διεκδικούσαν τα οφειλόμενα τους, η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ κατέθεσε μέρος των χρημάτων που απαιτούνται για την μισθοδοσία του προσωπικού. Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες, τα ¾ του προσωπικού έχουν λάβει το μισθό τους και οι υπόλοιποι αναμένεται να πληρωθούν τη Δευτέρα. 

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, από τη διοίκηση της επιχείρησης έχει ξεκαθαριστεί πως ανεξάρτητα από την εξέλιξη σε δικαστικό επίπεδο της όλης υπόθεσης, οι υπάλληλοι θα λάβουν κανονικά τα χρήματα τους. 

Υπενθυμίζεται πως προχθές δύο αδέλφια εργολάβοι στους οποίους οφείλονται συνολικά 260.000 ευρώ προχώρησαν σε δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών της ΔΕΥΑΡ μετά από την έκδοση δικαστικής απόφασης. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να «παγώσουν» οι λογαριασμοί της επιχείρησης και να καταστεί αδύνατη η πληρωμή του προσωπικού. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι οφειλές των δύο αδελφών είναι παλαιοτέρων ετών (2007- 2009) και αφορούν εργασίες που είχαν κάνει για το αποχετευτικό στον πρώην δήμο Πεταλούδων. Με την συγχώνευση όλων των ΔΕΥΑ του νησιού, τις οφειλές της επιχείρησης του πρώην δήμου Πεταλούδων τις «κληρονόμησε» η ΔΕΥΑΡ η οποία καλείται τώρα να εξοφλήσει το χρέος. 

Ήδη έχουν εκδοθεί δύο διαταγές πληρωμής σε βάρος της επιχείρησης, οι οποίες και επιδόθηκαν στους αρμοδίους της ΔΕΥΑΡ την περασμένη Δευτέρα. Μετά το πέρας της νόμιμης ημερομηνίας, οι δύο εργολάβοι προχώρησαν χθες ως νομιμοποιούνταν στην κατάσχεση 11 τραπεζικών λογαριασμών της ΔΕΥΑΡ μεταξύ των οποίων, και αυτός της Εθνικής Τράπεζας όπου υπάρχουν τα χρήματα μισθοδοσίας του προσωπικού. 

Προχθές οι δύο πλευρές δια των δικηγόρων τους κ.κ. Δημήτρη Αποστολά (για τους εργολάβους) και Καλλιρόη Νικολιδάκη (για την ΔΕΥΑΡ) βρέθηκαν ενώπιον της αρμόδιας προέδρου προκειμένου να εξεταστεί η αναστολή των διαταγών πληρωμών που έχουν εκδοθεί, ωστόσο είχε ήδη προηγηθεί η κατάσχεση των λογαριασμών. Παρών στην εκδίκαση της υπόθεσης ήταν ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Μανώλης Καμπουρόπουλος, ο διευθυντής κ. Μανώλης Διακομανώλης αλλά και δεκάδες εργαζόμενοι με επικεφαλής τον πρόεδρο τους σωματείου τους κ. Λευτέρη Καρανικόλα. 
Η απόφαση θα εκδοθεί την Δευτέρα. 
rodiaki.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου