Η Ρόδος γιόρτασε με τιμή και σεβασμό την επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδ/σου (Φωτο)


Ομαλά ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις, μαζί και η παρέλαση, για την 65η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα....

Η σημερινή παρέλαση δεν είχε καμία σχέση με προηγούμενες παρελάσεις κατά τις οποίες είχαν σημειωθεί διάφορες ασχήμιες από μεμονωμένες ομάδες πολιτών. Οι εν λόγω ομάδες αποδοκίμαζαν τους επίσημους, αλλά στην πραγματικότητα εκείνο που πετύχαιναν ήταν η προσβολή όλων εκείνων που αγωνίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου.
Σήμερα μόνο κάποιες σποραδικές φωνές ακούστηκαν, αλλά ήταν υποτονικές και οι πρωταγωνιστές τους απομονωμένοι. Εκείνο που επαναλήφθηκε στη σημερινή παρέλαση ήταν το λάθος των τοπικών αρχών να μην στηθεί εξέδρα, που κι’ αυτό αποτελεί βαρύτατο κόλαφο στο νόημα και τη σημασία μιας τόσο μεγάλης εθνικής επετείου.
Είναι ακατανόητο το γεγονός ότι οι ίδιοι οι επίσημοι που θα βρίσκονταν στην εξέδρα, βρίσκονταν στο ίδιο σημείο μπροστά στο Βωμό της Πατρίδας, αλλά όχι πάνω σε εξέδρα, λες και εκείνο που προσδίδει «υπόσταση» και δίνει αφορμή σε όσους θέλουν να διαμαρτυρηθούν κατά των πολιτικών, είναι τα καδρόνια, τα μαδέρια και η τέντα της εξέδρας! Είναι λοιπόν καιρός να σταματήσει αυτό το ασεβές καλαμπούρι, οι Εθνικοί επέτειοι να εορτάζονται κανονικά και όσοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν κατά των πολιτικών μπορούν να βρουν πολλούς άλλους τρόπους να το κάνουν και όχι εμβληματικές μέρες εθνικής σημασίας τις οποίες όλοι οφείλουν να σέβονται – και όσοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό ας μην πηγαίνουν στην παρέλαση.
Το ευτύχημα είναι ότι το σύνολο του ροδιακού λαού δεν συμμερίζεται τέτοιου είδους ασχήμιες και κάθε χρόνο κατακλύζει τη λεωφόρο Ελευθερίας για να δει τα παιδιά του να παρελάζουν με τις ελληνικές σημαίες, για να δει τα αγήματα των ενόπλων δυνάμεων, για να δει αγόρια και κορίτσια να βαδίζουν καμαρωτά ντυμένα με τις παραδοσιακές στολές των νησιών της Δωδεκανήσου.
Αυτό δεν πρόκειται να το ακυρώσει ποτέ κανένας, όποιος και αν είναι αυτός και όποιες σκοπιμότητες επιδιώκεται να εξυπηρετηθούν. Ας αφήσουν λοιπόν ήσυχες τις μνήμες και τις ψυχές όσων βίωσαν τη σκλαβιά επί 600 χρόνια και προπαντός εκείνων που εξορίστηκαν, βασανίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους για να είναι σήμερα η Δωδεκάνησος και όλοι οι Δωδεκανήσιοι ελεύθεροι έλληνες.
rodosalarm.










Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου