Χρέος «βόμβα» απειλεί να τινάξει την ΚΑΪΡ στον αέρα. Έφτασε τα 10,5 εκατ. ευρώ


Ο πρόεδρος της εταιρίας συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη για να ξεκινήσουν ενέργειες διαγραφής του χρέους με νομοθετική ρύθμιση, που όμως θα συναντήσει τεράστια εμπόδια
Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκεται η ΚΑΙΡ και αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές. Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης μετά τη συνάντηση που είχει με τον πρόεδρος της εταιρείας Χρ. Χρυσοστομάκη.
Ο Πρόεδρος της εταιρίας ενημέρωσε τον περιφερειάρχη ότι μετά την πώληση ακίνητης περιουσίας της στην Αγροτική Τράπεζα ύψους 31 εκατ. ευρώ, προέκυψαν φορολογικά βάρη που μαζί με τις οφειλές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ανέρχονται σε 10,5 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Χρυσοστομάκης ζήτησε την παρέμβαση του Περιφερειάρχη προκειμένου να υπάρξει συντονισμός των Τοπικών Φορέων με αντικειμενικό στόχο τη διαγραφή του ποσού των 10,5 εκατ. που το μεγαλύτερο μέρος τους είναι προς το Δημόσιο, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο με νομοθετική ρύθμιση.
Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης το θέμα είναι πολύ σοβαρό και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ενημερώσει και τους πέντε βουλευτές της Δωδεκανήσου, ώστε από κοινού να επιδιώξουν λύση στο σοβαρότατο αυτό πρόβλημα με νομοθετική ρύθμιση.
Πάντως μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση είναι βέβαιο ότι θα συναντήσει τεράστια εμπόδια λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, αλλά και διότι οι τράπεζες δεν διαγράφουν πλέον χρέη καθώς βρίσκονται υπό την διαρκή παρακολούθηση της Τρόικας.
Rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου