Απροστάτευτοι οι εστιάτορες

Ανύπαρκτη είναι η στήριξη από πλευράς δήμου στον κλάδο των εστιατόρων, με αποτέλεσμα τα μέλη του να συνεχίζουν να δέχονται τον..
αθέμιτο ανταγωνισμό από διάφορους επαγγελματίες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και δεν τηρούν τους νόμους.

Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος του σωματείου Γιάννης Κλούβας, σε ανοιχτή επιστολή του προς το δήμαρχο Ροδίων Στάθη Κουσουρνά, με αφορμή δηλώσεις του για τη στήριξη της γαστρονομίας. 

Όπως αναφέρει οι υπηρεσίες ανέχονται τις παρανομίες που συντελούνται σε βάρος των εστιατόρων καθώς αφήνουν ατιμώρητους αυτούς που παρανομούν σε παραλίες, πανηγύρια και αλλού. 

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής: 
«Κύριε Δήμαρχε 
Είναι της Μόδας τελευταία να μιλάτε και να λέτε ότι στηρίζετε την γαστρονομία (που ξαφνικά ανακαλύψατε) χωρίς όμως να δίνετε και την απαραίτητη στήριξη στα εστιατόρια αφού και μέσα από εκεί θα φτάσει στον τουρισμό . 
Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική . 

Συνεχίζετε να απαξιώνετε το κλάδο των εστιατόρων με το να διατηρείτε και να ανέχεστε όλες αυτές τις παράνομες δραστηριότητες στις παραλίες, στα πανηγύρια κ.α. 
Αν νομίζετε πως μόνο μέσα από τα ξενοδοχεία θα γευθεί την ελληνική μας κουζίνα ο τουρισμός και αυτό και μόνο αυτό είναι αρκετό κάνετε πολύ μεγάλο λάθος….. 

Η φιλοξενία και το χαμόγελο του εστιάτορα και του ανθρώπου που θα τον σερβίρει δεν μπορεί να αντικατασταθεί από έναν άψυχο μπουφέ όσο όμορφα και να είναι στημένος! 
Επιτέλους πάρτε πρωτοβουλία και μην ακυρώνετε τα πάντα στον βωμό των ψήφων… 
Δεν είναι δυνατόν μικροσυμφέροντα και αιθεροβάμονες, αλλά και πελατειακές σχέσεις της συμφοράς, να στερούν το δικαίωμα μας στην ελπίδα, την πρόοδο και την ευημερία. 

Εξάλλου το σύνθημά σας το προεκλογικό ήταν : 
Κάποτε πρέπει να ολοκληρώνουμε. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι οι αναβολές αυξάνουν τη δυσπιστία (για το αν ορθώς σας επέλεξε ο Ροδίτικος λαός ), ακυρώνουν την προσπάθεια και δημιουργούν πλείστα όσα προβλήματα. 

Φτάνει πια αυτή η καταστροφική συμπεριφορά. Με σεβασμό στο περιβάλλον μας, με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον, με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας για την απορρόφηση των ανέργων, οφείλουμε να χτίσουμε την καινούργια Ελλάδα. Αυτήν που μας αξίζει! 

Εμείς εδώ έχουμε την πιο όμορφη χώρα στον κόσμο, το καλύτερο κλίμα και αντί να είμαστε το Μόντε Κάρλο της Μεσογείου, σε πολλά σημεία θυμίζουμε... Σουδάν, ή Μπαγκλαντές!» 
Γιάννης Κλούβας 
Πρόεδρος Εστιατόρων Ρόδου
rodiaki. 
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου