Σε απόγνωση οι κάτοικοι στο Κορακόνερο

Με την υπομονή και την ανοχή, της τοπικής κοινωνίας «παίζουν» οι αυτόνομες ομάδες των αθίγγανων στην περιοχή του καταυλισμού στο Κoρακόνερο, οι οποίοι...
το τελευταίο διήμερο έχουν δημιουργήσει μια σειρά από νέα σοβαρά προβλήματα με κορύφωση τις φωτιές που έπνιξαν και πάλι στον καπνό τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Η κατάσταση, προβληματίζει έντονα και πάλι την τοπική κοινωνία, αφού το τελευταίο διάστημα η αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές, ασχολούνται επί 24ωρου βάσεως με παραβατικές ενέργειες και άλλα σοβαρότερα αδικήματα στα οποία εμπλέκονται μεμονωμένα ή ομαδικά μέλη του καταυλισμού των τσιγγάνων. 
Διαρρήξεις, εντάσεις και διαπληκτισμοί, κλοπές, επικίνδυνες παραβάσεις του ΚΟΚ από οχήματα που οδηγούν αθίγγανοι, φωτιές σε πλαστικά και καλώδια, είναι μερικές μόνο από τις περιπτώσεις με τις οποίες ασχολούνται καθημερινά οι αρχές της περιοχής μας, στις οποίες πρωταγωνιστές είναι μικροί και μεγάλοι τσιγγάνοι. 

Μόνο μέσα στο τελευταίο τετράμηνο, οι αστυνομικές αρχές έχουν κάνει τον καταυλισμό τρεις φορές φύλλο και φτερό, χωρίς όμως οι επιχειρήσεις αυτές να έχουν συνετίσει τα μέλη εκείνα του καταυλισμού τα οποία αναστατώνουν απρόκλητα την τοπική κοινωνία. 

Έριδες, εντάσεις και διαξιφισμοί, επικρατούν επίσης και μεταξύ ορισμένων οικογενειών που διαμένουν στον καταυλισμό. Μόνο το τελευταίο εξάμηνο, βγήκαν οι καραμπίνες δύο φορές με πυροβολισμούς στον αέρα, γεγονός που είχε αναστατώσει για τα καλά τους κατοίκους. 

«Ο κόμπος έχει φθάσει πια στο χτένι» και ζητάμε από τις αρμόδιες αρχές να εφαρμόσουν το νόμο και να απομακρύνουν αμέσως τον καταυλισμό που στεγάζεται παράνομα στο Κορακόνερο, τις οικογένειες αυτές που αποτελούν εφιάλτη για όλους εμάς εδώ και πολλά χρόνια» δήλωσαν χθες το πρωί μιλώντας στη «Ροδιακή» κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. 

Στην διάρκεια της προχθεσινής νύχτας πάντως, τα τηλέφωνα στο «100» πήραν φωτιά, από τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους στο Ροδίνι, ενώ επί τρεις τουλάχιστον ώρες, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ βρίσκονταν επιτόπου συνοδεύοντας τα πυροσβεστικά οχήματα που για ακόμα μια φορά υποχρεώθηκαν να μπουν στον καταυλισμό για να σβήσουν τις εστίες φωτιάς που είχαν ανάψει.
rodiaki.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου