Παραπέμπονται σε δίκη πέντε καραβομαραγκοί

Στην δικαιοσύνη κατηγορούμενοι για αυθαίρετη μεταβολή ζώνης λιμένα από κοινού, έχουν παραπεμφθεί πέντε καραβομαραγκοί μετά από μήνυση που..
είχε γίνει σε βάρος τους από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. 

Η υπόθεση που άρχισε να παίρνει το δρόμο των δικαστηρίων τον Φεβρουάριο του 2008 όταν με απόφαση της δημοτικής αρχής είχε ξεκινήσει διαδικασία καθαρισμού του χώρου στο λιμάνι της Ακαντιάς, επρόκειτο να εκδικαστεί χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, όμως λόγω ωραρίου αναβλήθηκε για τις 2 Οκτωβρίου 2013. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 19 Φεβρουαρίου 2008 συνεργείο υπαλλήλων της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου διενήργησε αυτοψία στη λιμενική ζώνη στο λιμάνι της «Ακαντιάς» όπου και διαπίστωσε να έχουν καταλάβει οι καραβομαραγκοί αυθαίρετα έκταση περίπου 1000 τ.μ. εντός της ζώνης λιμένος και να έχουν κατασκευάσει κτίσμα λαμαρινοκατασκευής συνολικού εμβαδού 750 τ.μ. το οποίο χρησιμοποιείται από κοινού από τους κατηγορούμενους καθώς εκεί τοποθετούν τα υλικά ξυλείας και διάφορα άλλα αντικείμενα της εργασίας τους. 

Το κατηγορητήριο αναφέρει πως οι πέντε επαγγελματίες όφειλαν να είναι εφοδιασμένοι με την απαιτούμενη άδεια καθώς η παλαιότερη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου δεν είχε παραταθεί και ως εκ τούτου ήταν επιβεβλημένη η απομάκρυνσή τους από τις εγκαταστάσεις. 

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως το όλο ζήτημα είχε δημιουργηθεί μετά την απόφαση για μεταφορά τον καραβομαραγκών στο νέο Καρνάγιο ώστε να διαμορφωθεί ο χώρος του λιμένα της Ακαντιάς, κάτι που όμως δεν έγινε ποτέ, αφού στην περιοχή του Καρνάγιου εξακολουθούν να διαμένουν ΡΟΜΑ και έτσι οι επαγγελματίες συνεχίζουν πλέον, νόμιμα, να βρίσκονται στο λιμάνι της Ακαντιάς όπου και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά. 
Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση είναι ο κ. Σταύρος Νικολένδρης.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου