«Στοπ! Μη φύγεις και εσύ…»

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» σε συνεργασία με το τμήμα σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Α’ βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και το Παρατηρητήριο...
Οδικής Ασφάλειας Ρόδου Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α., με αφορμή τον πρωτοφανή αριθμό θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων στο νησί μας τους τελευταίους μήνες, διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Στοπ, μη φύγεις κι εσύ…». 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 6 Απριλίου 2013 στις 18:30 στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». 
Ο στόχος της ημερίδας συνίσταται στην ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της κυκλοφοριακής αγωγής και της οδικής ασφάλειας. 

Στο πλαίσιο των δράσεων για την πραγματοποίηση της ημερίδας οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄Λυκείου πραγματοποίησαν πολλές συναντήσεις με διάφορους φορείς. Συγκεκριμένα, συναντήθηκαν με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τον κ. Ιωάννη Παπαδομαρκάκη και κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους για την απουσία της κυκλοφοριακής αγωγής από τα σχολικά προγράμματα. Επίσης, με τον πρώην Διοικητή της Τροχαίας κ. Παρασκευά Μήτση καθώς και με την πρόεδρο της Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. Ρόδου κυρία Ελένη Καρύδη η οποία τους ενημέρωσε για τις προσπάθειες και τις δράσεις της οργάνωσης. 

Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και με τον Διοικητή Τροχαίας Ρόδου κ. Γιώργο Στέργου, ο οποίος περιέγραψε τις συνθήκες που επικρατούν στο νησί μας καθώς και με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών Δωδεκανήσου κ. Παντελή Κούση. 

Οι μαθητές συνέλεξαν πληροφορίες και μέσω διαδικτύου για τις εκπαιδευτικές διαδικασίες που αφορούν στην κυκλοφοριακή αγωγή σε διάφορες χώρες του κόσμου, ώστε να διαμορφώσουν ολοκληρωμένες προτάσεις για την ένταξη ανάλογων διαδικασιών στη χώρα μας. 

Την ημέρα της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις του κ. Γιώργου Στέργου, Διοικητή Τροχαίας Ρόδου, της κ. Τζίνας Δαβιλά, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥ.ΘΥ.Τ.Α. Ρόδου και της κ. Μάνθας Ζιώγου, μέλους της ΕΥ.ΘΥ.Τ.Α. Ρόδου. Επίσης, θα προβληθούν αποσπάσματα των παραπάνω δράσεων των μαθητών . 

Είσοδος Ελεύθερη 
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης 
Χορηγοί Επικοινωνίας: Ραδιόφωνο Παλμός, Rodos Events. 
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου