ΒΙΝΤΕΟ: ΠΑΡΤΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟΥ – ΛΙΝΔΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΑΤΣΙΚΙΑ

Δέκα γιδοβοσκοί σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου, έχουν εξευτελίσει τα τελευταία 15 χρόνια, πολιτείαθεσμούς, κοινωνία, δήμους, νομαρχία και περιφέρεια, αφού παρά τα υποτιθέμενα μέτρα, τα αδέσποτα κοπάδια, όπως καθημερινά διαπιστώνουμε αυξάνονται και πληθύνονται! 

Η κατάσταση, δυστυχώς, δεν περιορίζεται μόνο στις ζημιές που προκαλούν σε ιδιωτικές περιουσίες και το περιβάλλον τα δέσποτα αυτά κοπάδια, αλλά εγκυμονεί καθημερινά κινδύνους για την πρόκληση τροχαίων δυστυχημάτων, στους δρόμους του νησιού μας. 

Επί μία ολόκληρη δεκαετία, η μάστιγα με τα αδέσποτα κατσίκια στην πόλη της Ρόδου, στον Αρχάγγελο, τη Νότια Ρόδο, την Αρχαία Κάμειρο, τη Ψίνθο και πολλές άλλες περιοχές στο νησί μας, αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τους κατοίκους, οι οποίοι έχουν πλέον αγανακτήσει. 

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, οι συσκέψεις, οι αποφάσεις, οι εγκύκλιοι και οι… συντονισμένες ενέργειες, έδιναν κι έπαιρναν. Για πρώτη φορά, το 2012, οι εθελοντές της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, σε μια προσπάθεια που οργάνωσε ο Δήμος της Ρόδου, κατάφεραν να εντοπίσουν δεκάδες αδέσποτα κατσίκια τα οποία και στη συνέχεια διέθεσαν σε άπορες οικογένειες, μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου. 

Η προσπάθεια αυτή όμως, διήρκεσε μόνο ελάχιστες μέρες με αποτέλεσμα το πρόβλημα να φουντώσει και να γίνει ξανά το ίδιο και χειρότερο σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου. 

Σήμερα, η κατάσταση έχει φθάσει και πάλι στο απροχώρητο. Τα κοπάδια με τα αδέσποτα κατσίκια αλωνίζουν ανενόχλητα φθάνοντας μέχρι και το Ροδίνι, ενώ σχεδόν καθημερινά βόσκουν πέριξ της Εθνικής – υποτίθεται- οδού της Ρόδου Λίνδου, δημιουργώντας, αργά ή γρήγορα, συνθήκες θανατηφόρου τροχαίου. 

rodiaki.gr
Δέκα γιδο
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου