Θα έχουμε και φέτος τα ίδια;

Το αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης κατάστασης που επικρατεί στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, έρχονται να επιβεβαιώσουν δύο καταγγελίες από τουρίστες που επισκέφθηκαν το νησί μας και φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας...
η «Ρ» σε μια προσπάθεια να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους αρμόδιους που φαίνεται να έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά!

Οι καταγγελίες, που όπως φαίνεται είναι ιδιαίτερα σοβαρές, αφορούν δύο διαφορετικά περιστατικά τα οποία εκτυλίχθηκαν την προηγούμενη χρονιά σε διαφορετικά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στην Παλιά Πόλη.

Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί, πως για τη μια εκ των δύο καταγγελιών, είχε τεθεί θέμα πέρυσι τον Αύγουστο στο δημοτικό συμβούλιο, από την δημοτικό σύμβουλο κ. Χαρούλα Γιασιράνη.

Αυτή αφορούσε επιχειρηματία της Παλιάς Πόλης ο οποίος είχε απειλήσει με μαχαίρι τουρίστες που, δυσαρεστημένοι από το σέρβις και το φαγητό, αρνήθηκαν να πληρώσουν το ποσό που ζητούσε ο επιχειρηματίας.

Η κ. Γιασιράνη τότε είχε αναφέρει πως η καταγγελία δεν είχε πραγματοποιηθεί από τους τουρίστες, γιατί οι ίδιοι δεν ήθελαν να χαλάσουν τις διακοπές τους, ωστόσο όπως είχαν αναφέρει, σκόπευαν να το κάνουν αμέσως μόλις γυρνούσαν στη χώρα τους.

Σύμφωνα λοιπόν με την δυόμισι σελίδων επιστολή που βρίσκεται στα χέρια της «Ρ», οι τουρίστες, είναι κάτοικοι Νορβηγίας, οι οποίοι επισκέπτονται μάλιστα συχνά το νησί μας και το αγαπούν πολύ.

Οι ίδιοι βρέθηκαν σε ένα εστιατόριο της Παλιάς Πόλης, εξυπηρετήθηκαν με τον χειρότερο τρόπο (ξέχασαν να φέρουν το φαγητό που τους ζητήθηκε, όταν το έφεραν ήταν παγωμένο και δεν τρωγόταν κ.λπ.), και όταν ζήτησαν τον υπεύθυνο του καταστήματος, αυτός ήταν ιδιαίτερα εριστικός, τους φώναζε, τους έβριζε , και υπό την απειλή ενός μαχαιριού το οποίο είχε στα χέρια του, επέμενε πως δεν μπορούσε να κάνει κάτι προκειμένου να τους εξυπηρετήσει. Οι ίδιοι, ιδιαίτερα ταραγμένοι, κάλεσαν φιλικό τους πρόσωπο το οποίο και έλυσε την παρεξήγηση, αποτρέποντάς τους να κάνουν μήνυση στην αστυνομία.

Το δεύτερο περιστατικό αναφέρεται πάλι στην Παλιά Πόλη, αυτή τη φορά όμως καταγγέλλεται το γεγονός ότι σε ίδιο εστιατόριο υπάρχουν δύο διαφορετικοί τιμοκατάλογοι! Σύμφωνα με την επιστολή διαμαρτυρίας του συγκεκριμένου τουρίστα, το κατάστημα διαθέτει διαφορετικό τιμοκατάλογο στο ισόγειο του καταστήματος και διαφορετικό στον επάνω όροφο με αποτέλεσμα οι χρεώσεις να αλλάζουν κατά πολύ.

Μάλιστα, στην επιστολή καταγγέλλεται και το γεγονός ότι το φαγητό ήταν απαράδεκτο και η εξυπηρέτηση ιδιαίτερα κακή.
Μάλιστα ο συντάκτης της επιστολής τονίζει πως ο κύριος λόγος που έγραψε τη συγκεκριμένη επιστολή, είναι επειδή θα ήθελε να πάψουν να υφίστανται τέτοιου είδους φαινόμενα, ενώ μάλιστα κάνει λόγο και για κάποιου είδους «μαφία» που δραστηριοποιείται στην Παλιά Πόλη, λόγω της κακής συμπεριφοράς του υπεύθυνου του συγκεκριμένου εστιατορίου.

Οι παραπάνω επιστολές έρχονται να επιβεβαιώσουν τα αρνητικά σχόλια που πραγματοποίησε πριν από έναν περίπου μήνα, ένας αμερικανός τουρίστας στην γνωστή ιστοσελίδα tripadvisor.com, τα οποία δημοσίευσε η «Ρ» στις 14 Μαΐου και αφορούσαν την επιθετική συμπεριφορά των σερβιτόρων σε εστιατόρια της Παλιάς Πόλης.

Ένα Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που θα έπρεπε να φυλάμε σαν κόρη οφθαλμού, και χιλιάδες είναι οι τουρίστες που το επισκέπτονται μέσα σε μια σεζόν, εμείς φαίνεται ότι κάνουμε ο,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να…. τους διώξουμε!

Η απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων... «αεριτζήδων» και κακών επαγγελματιών, σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί σε ό,τι αφορά την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, την… υπαίθρια δισκοθήκη που έχουν δημιουργήσει, το ανεξέλεγκτο πάρκινγκ μετά τις 10 το βράδυ αλλά και την ανεξέλεγκτη διέλευση αυτοκινήτων ακόμα και εν μέσω σεζόν μετατρέπουν την Παλιά Πόλη σε παράδειγμα προς αποφυγή, με τη δημοτική αρχή να… σηκώνει τα χέρια ψηλά και τους νόμιμους επιχειρηματίες να θεωρούν ότι δεν έχουν πλέον λόγο ύπαρξης εκεί.

Αν λοιπόν δεν ληφθούν αυστηρά μέτρα προκειμένου να παταχθεί όλη αυτή η ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια, ίσως σε λίγο καιρό να είναι πλέον αργά, η κατάσταση θα έχει ξεφύγει κάθε ελέγχου και η εικόνα που θα έχει σχηματιστεί σε μεγάλο μέρος των τουριστών που μας επισκέπτονται, δεν θα μπορεί πλέον να αλλάξει.




Θα έχουμε και φέτος τα ίδια;
Θα έχουμε και φέτος τα ίδια;
http://www.rodiaki.gr/article.php?id=253978&catid=5&maincatid=1
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 σχόλια:

  1. h palia pollh telika einai ti karkinoma ths rodoy..k de bazete taksi giati oloi ta pairnete. k ota leme oloi ennooyme oloi..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελληνική γραφή δεν ξέρεις αγαπητέ μου? Στο λεω επειδή δεν βγάζουμε άκρη με με αυτά που έγραψες! Φιλικά στο λεω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγα τα αυγα αγαπητε μου, εσυ τωρα του την ειπες? αντι να δεις την ουσια του γραπτου του? Πηγαινε να το παιξεις αλλου αιντε φλωρε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή