Δεν είμαστε... μαϊμούνες για να μας κοροϊδεύουν!

Παραλίγο να…διαλυθεί η χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής όταν το μέλος της μείζονος πλειοψηφίας και πρώην Δήμαρχος Ιαλυσού κ. Στέργος Στάγκας, εξανέστη για την..
κατάσταση του καμπαναριού στην Εκκλησία της Φιλερήμου, αποδίδοντας την καθυστέρηση του έργου σε ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής που, όπως είπε, αν τους θεωρεί… «μαϊμούνες», τους επιστρέφει τον χαρακτηρισμό! 

…Καβγάς και, μάλιστα, έντονος στήθηκε χθες στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αφού οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τσακωμούς, φωνασκίες αλλά και αποχωρήσεις, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί και να διακοπεί για την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί, με το ίδιο θέμα. 

Για αυτό, μίλησε, χθες, ο κ. Στάγκας αναφέροντας, καταρχήν, ότι κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έγινε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής και Αντιδήμαρχο Οικονομικών, κ. Νίκο Τσουκαλά, παρόντων οκτώ από τα έντεκα μέλη, εισήχθηκαν θέματα εκτός ημερησίας. 

Αυτά αφορούσαν στην περιοχή Λαουμάκι και τις πλημμύρες, ως κατεπείγον, που έπληξαν το νησί της Ρόδου τον Ιανουάριο του 2011, δηλαδή μετά από δύο και πλέον χρόνια. 
Στο σημείο αυτό, τέθηκε θέμα από τον κ. Στάγκα για το ναό της Φιλέρημου και το κωδωνοστάσιο του Ναού, το οποίο ήρθε στην επικαιρότητα αυτές τις ημέρες. 

Όπως είπε, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου ότι έχει πληρωθεί το αντίστοιχο ένταλμα που εκδόθηκε από το νέο Δήμο Ρόδου σε συνέχεια προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Ιαλυσού με το Υπουργείο Πολιτισμού, κατόπιν έρευνας, τόσο με την αρχαιολογική υπηρεσία όσο και την οικονομική και μετά τις ενέργειες που έκανε η αρχαιολογία να βάλει απλές σκαλωσιές και έναν ανεμοφράχτη μπροστά στο Ναό και να τον κλείσουν λόγω επείγουσας και δυσμενέστατης θέσης του καμπαναριού, λόγω ισορροπίας, δυστυχώς, όπως είπε, αυτό δεν ήταν αληθές, και εξήγησε: 

«Το ένταλμα, πράγματι, έχει πάει στον πάρεδρο, είναι στον προϋπολογισμό και στους απολογισμούς ετών 2010, 2011, 2012 και 2013, ωστόσο, το ένταλμα αυτό, δεν αποπληρώθηκε. Γι’ αυτό το λόγο δεν μπήκαν οι ειδικές σκαλωσιές εδώ και τόσο καιρό, για να συγκρατήσουν το καμπαναριό που είχε πάρει τη μεριά και τώρα και οι τέσσερις». 

Όπως είπε, έβαλαν απλές σκαλωσιές με ανεμοφράχτη για να υπάρχει μία «αηδιαστική κατάσταση στον αρχαιολογικό αυτό χώρο, όχι μόνο του Ναού αλλά και του περίφημου αρχαιολογικού Ναού». «Είναι απαράδεκτη η κατάσταση του λόφου», συνέχισε ο κ. Στάγκας, κάτι που μετέφερε στη χθεσινή συνεδρίαση. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκείνο που απάντησαν είναι ότι ενώ το ένταλμα υπεγράφη από τον πάρεδρο, δεν το υπογράφει ο ταμίας. Και είπε: «Αυτό, δεν με καλύπτει σε καμία των περιπτώσεων διότι αν υπήρχε τέτοια απόφαση, θα έπρεπε να ενημερωθούν η Οικονομική Επιτροπή και το δ.σ., όχι να μας κοροϊδεύουν και οπωσδήποτε να ακολουθήσει με μία αιτιολογική έκθεση του ταμία γιατί, ενώ υπάρχει ένταλμα από τον πάρεδρο, δεν υπογράφει εκείνος», τόνισε ο ίδιος! 

Όσο για τις εντάσεις που προκλήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση, όπως είπε απευθύνθηκε σε κάποια μέλη της Επιτροπής αλλά και προς τον Δήμαρχο, λέγοντας ότι «αν νομίζουν ότι μιλάνε…σε μαϊμούνες, οι εαυτοί τους είναι μαϊμούνες. 

Δεν μπορούν να μας κοροϊδεύουν στο πρόσωπό μας μετά από τρία ολόκληρα χρόνια, όπως και το ροδιακό λαό, ότι δήθεν πληρώθηκε, ότι δήθεν ενδιαφέρονται, ενώ υπάρχει μία πλήρης αδιαφορία. Τους αποκάλεσα ότι είναι απολίτιστοι και δεν εκφράζουν πολιτισμό, δεν εκφράζουν την τουριστική πολιτική και, βεβαίως, η ποιότητα των εργασιών και αυτά τα οποία δήθεν ισχυρίζονταν και δημοσίως είναι…μια παλιοποιότητα»! 

«Εάν είναι ανίκανοι, να μας πουν ότι, δεν μπορούμε, δεν θέλουμε να το φτιάξουμε, δεν μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός!», συνέχισε και είπε ότι εκείνο που ζητούν είναι η εκταμίευση αυτού του ποσού άμεσα, όπως προβλέπεται και όπως αποδέχθηκαν στην απογραφή μέχρι το Μάρτιο του 2011, όπως μπήκε στον προϋπολογισμό του 2011, στους απολογισμούς κτλ. 

Ο ίδιος δεν αρνήθηκε ότι απευθύνθηκε στον κ. Τσουκαλά αλλά και στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και μέλος της Επιτροπής κ. Χριστοδούλου, σε έντονο ύφος και υψηλούς τόνους. 

Ανέφερε, ακόμη, ότι, στη χθεσινή συνεδρίαση ψήφισε για το Κάστρο της Κρεμαστής που και αυτός αρχαιολογικός και τώρα λένε ότι δεν επιτρέπονται χρηματοδοτήσεις ενώ υπάρχει η π.σ. της Ιαλυσού με το ΥΠΠΟ, είναι εγκεκριμένα από το ΚΑΣ και τον πάρεδρο του Υπουργείου Οικονομικών και του Ελεγκτικού Συνεδρίου και δεν γίνεται η εκταμίευση. 

«ʼρα, μας κοροϊδεύουν. Αν πιστεύουν ότι απευθύνονται σε μαϊμούνες, είναι γελασμένοι, τους το αντιστρέφω!», κατέληξε. 
Σημειώνεται ότι, από τη χθεσινή συνεδρίαση, αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι ο κ. Χριστοδούλου και το μέλος της πλειοψηφίας κ. Κορωναίος, κάτι για το οποίο ο κ. Στάγκας εξέφρασε τη λύπη του αλλά τα μέλη της μειοψηφίας παρέμειναν και όπως είπε θα συνεχίσουν το θέμα στο δ.σ.
http://www.rodiaki.gr/article.php?id=254022&catid=5&maincatid=1
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου