Σπείρα τσιγγάνων από το Καρακόνερο έκλεβε σπίτια


Περιφέρονταν τα χωριά και ο καθένας είχε ειδικό ρόλο στις διαρρήξεις για να μην γίνονται αντιληπτοί
Εξιχνιάστηκαν χθες (10-05-2013) μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, τέσσερις κλοπές-διαρρήξεις οικιών και μια κλοπή αυτοκίνητου στη Ρόδο.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει συνολικά πέντε (5) ημεδαπούς Ρομά, από τους οποίους οι τρεις είναι ανήλικοι και αφορά τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξης διακεκριμένων κλοπών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας πρόεκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαφορετική σύνθεση και ρόλους (τσιλιαδόρου-μπουκαδόρου) κατά περίπτωση, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες στο νησί της Ρόδου.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, διερευνώντας σχετική καταγγελία εντόπισαν την 08-05-2013 το απόγευμα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο επιμελώς κρυμμένο σε ακατοίκητη οικοδομή πλησίον του καταυλισμού, στην περιοχή Καρακόνερο Ρόδου.
Όπως διαπιστώθηκε, το εν λόγω όχημα είχε κλαπεί την 27/28-04-2013 το βραδύ και χρησιμοποιούνταν από τους κατηγορημένους για τη διάπραξη κλοπών, οι οποίες εξιχνιάστηκαν.
Συγκεκριμένα:
• Την 29-04-2013 το βράδυ οι κατηγορούμενοι μετέβησαν στην Κρεμαστή Ρόδου, όπου διέρρηξαν εξοχική οικία και αφαίρεσαν χρήματα
• Την 30-04-2013 το βράδυ οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιώντας το κλεμμένο όχημα μετέβησαν στην Ιαλυσό Ρόδου, όπου διέρρηξαν εξοχική οικία και αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα
• Την 02-05-2013 το βράδυ οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιώντας το κλεμμένο όχημα μετέβησαν στην περιοχή Αφάντου Ρόδου, όπου μπήκαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε οικία και αφαίρεσαν χρήματα
Επιπλέον κατά τον έλεγχο που έγινε χθες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δυο από τους κατηγορούμενους, πριν την προσαγωγή τους, βρέθηκε ένα usb stick, το οποίο αποτελεί προϊόν κλοπής που έγινε σε οικία στην πόλη της Ρόδου τον Αύγουστο του 2012, ενώ το συγκεκριμένο όχημα κατασχέθηκε.
Σημειώνεται ότι ένας από τους κατηγορούμενους αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από παθόντα.
Το κλεμμένο όχημα και το usb stik, αποδόθηκαν στους δικαιούχους.
Οι κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 σχόλια:

  1. πιστεύω ,ότι η είδηση θα ήταν αν λέω αν τους έβαζαν και μέσα,γιατί εχουν ρημάξει την Ρόδο και είναι ελεύθεροι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...συγνωμη αλλα βλεπω καλα? κεραια ειναι αυτη εκει? και πως γινετε αυτο ρε παιδια? και εγω πληρωνω το ζωον!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή