Από του χρόνου το νέο «ΗΧΟΣ και ΦΩΣ»

Εναρμονισμένη με την ιστορία της πόλης και του χώρου είναι η πρόταση που κατέθεσε το εταιρικό σχήμα «ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε-ΠΑΝΟΥ Α.Ε.Β.Ε.» που...
συμμετέχει στον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ήχος και Φως».
Το άνοιγμα της τεχνικής προσφοράς που κατέθεσε η εταιρεία έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού.
Όπως εκτιμάται η εν λόγω εταιρεία που θα αναλάβει την αξιοποίηση του «Ήχος και Φως» θα εγκατασταθεί άμεσα για τη διαμόρφωση του χώρου και θα είναι έτοιμη να το λειτουργήσει με την έναρξη της επόμενης τουριστικής σαιζόν.
Η τεχνική προσφορά που ανοίχθηκε χθες θα αξιολογηθεί από τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης του διαγωνισμού τις επόμενες ημέρες και στη συνέχεια θα προχωρήσει και στο άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς που έχει κατατεθεί.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Σαββής, σε περίπου ένα μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία και αφού επικυρωθεί από το δημοτικό συμβούλιο θα υπογραφεί η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία.
«Η επενδυτική πρόταση που κατατέθηκε αφορά στις παρεμβάσεις που θα γίνουν από την εταιρεία σε ένα αρχαιολογικό χώρο όπου οι κατασκευές και η δόμηση είναι περιορισμένες. Η νέα τεχνολογία στον χώρο θα παίξει σημαντικό ρόλο και θα αναφέρεται στο Ηχος και στο Φως. Μέσα από την τρισδιάστατη εικόνα που θα επιμεληθεί η αρχαιολογική εικόνα θα παρουσιάζεται η ιστορία της Ρόδου» τόνισε ο κ. Σαββής.
Να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας έχουν συνεργαστεί με εξειδικευμένους μελετητές που έχουν πολύχρονη εμπειρία στην αξιοποίηση τέτοιων χώρων άλλα και στην παρουσίαση ανάλογων θεαμάτων σε αυτών που θα παρουσιάζονται στο «Ήχος και Φως».
Ο διαγωνισμός του «Ήχος και Φως» είναι ουσιαστικά το πρώτο βήμα που κάνει η δημοτική αρχή για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει ο Δήμος Ρόδου και όπως δήλωσε ο κ. Σαββής θα έχει σημαντικά αποτελέσματα στον τουρισμό και στην ιστορία της περιοχής.
Από τη δική του μεριά ο εκπρόσωπος της εταιρείας Κώστας Βρούχος επεσήμανε ότι η τεχνική πρόταση που κατατέθηκε περιλαμβάνει δύο τομείς τη χρήση του πάρκου και το ηχόραμα. Επίσης, τόνισε ότι στον χώρο θα γίνουν ήπιες παρεμβάσεις ενώ το 80% του πάρκου θα παραμείνει ελεύθερο για να το επισκέπτονται δίχως αντίτιμο οι επισκέπτες και οι κάτοικοι του νησιού.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου