«Μας έχει εντυπωσιάσει η φιλοξενία και η φιλικότητα των ανθρώπων»

O Ιρλανδός Cyril και η Βρετανίδα σύζυγός του Heather, έρχονται στη Ρόδο ανελλιπώς από το 1995. Δηλώνουν λάτρεις  του νησιού μας, αποτελούν από τους...
καλύτερους πρεσβευτές μας στην Ιρλανδία και την Βρετανία και έχουν τιμηθεί από το Δήμο της Ρόδου, στο πλαίσιο βράβευσης των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών.
Διαμένουν στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας και έρχονται κάθε χρόνο για περίπου έναν μήνα στη Ρόδο, κάποιες φορές μάλιστα, κατάφεραν να έρθουν δύο φορές την ίδια σεζόν και ήδη μετρούν 26 επισκέψεις στο νησί μας.
Πολλές φορές, έφεραν μαζί τους φίλους και συγγενείς, για να γνωρίσουν την Ρόδο, που όπως λέει Heather Young, στην συνέντευξή της προς την «δημοκρατική», είναι πια το δεύτερο σπίτι τους. Μάλιστα, κατά την περσινή τουριστική περίοδο, που η κατάσταση στην Ελλάδα ήταν τεταμένη και πολλοί τουρίστες είχαν δεύτερες σκέψεις λόγω του δημοψηφίσματος και των capital controls, η Heather και ο Cyril ήρθαν στη Ρόδο, παρά τις αντιρρήσεις δικών τους ανθρώπων, και μέσω του facebook απηύθυναν κάλεσμα σε πολλούς συμπατριώτες τους να προτιμήσουν τη χώρα μας και το νησί μας για τις διακοπές τους διαβεβαιώνοντας πως ήταν ασφαλές αλλά και για να στηρίξουν την οικονομία της Ελλάδας, στην κρίσιμη αυτή περίοδο.
• Πόσες φορές έχετε έρθει στην Ρόδο;
Στη Ρόδο έχουμε έρθει συνολικά 26 φορές από το 1995 μέχρι σήμερα.
• Το 1995 λοιπόν, ήρθατε για πρώτη φορά στο νησί μας.
Ναι, τον Ιούλιο του 1995. Ηταν η χρονιά που ήρθαμε για πρώτη φορά. Τότε, γνωρίσαμε και την Μίκα, ιδιοκτήτρια του café bar Vellois εκείνη την περίοδο, με την οποία μας έδεσε μια φιλία που διαρκεί μέχρι σήμερα. Δεθήκαμε με την ίδια αλλά και με την οικογένειά της.
• Και από τότε, έρχεστε κάθε χρόνο;
Ερχόμαστε κάθε χρόνο επειδή αγαπάμε τους Ελληνες. Αγαπάμε τους Ρόδιους, μας έκαναν να τους αγαπήσουμε. Είστε φιλόξενοι. Κάθε φορά που ερχόμαστε στη Ρόδο για διακοπές, οι Ρόδιοι κάνουν τα πάντα για να περάσουμε καλά. Εχουν καλούς τρόπους, είναι ευγενικοί και πάντα πρόθυμοι να μας βοηθήσουν.
• Σε σύγκριση με άλλα νησιά, με άλλους τουριστικούς προορισμούς που έχετε επισκεφθεί, τι είναι αυτό που σας κάνει να επιλέγετε πλέον, κάθε χρόνο τη Ρόδο;
Η Ρόδος είναι ένας πολύ καλά οργανωμένος τουριστικός προορισμός. Διαθέτει καταλύματα που ανταποκρίνονται σε κάθε βαλάντιο. Εχει επίσης, σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους που αξίζει να επισκεφθεί κανείς, έστω για μια φορά στη ζωή του, γι΄αυτό και εμείς έχουμε προτείνει, στη διάρκεια όλων αυτών των ετών που ερχόμαστε, σε πολλούς φίλους και συγγενείς να επιλέξουν τη Ρόδο για τις διακοπές τους, οι οποίοι μάλιστα ήρθαν και την λάτρεψαν όσο κι εμείς.
• Τι σας έχει εντυπωσιάσει περισσότερο στη διάρκεια αυτών των ετών;
Μας έχει εντυπωσιάσει η φιλοξενία και φιλικότητα των ανθρώπων σε αυτό το νησί, όπως μας έχει εντυπωσιάσει και η εγγυημένη ηλιοφάνεια! Είναι εκπληκτικός ο ήλιος της Ρόδου. Επίσης έχετε υπέροχο φαγητό, εξαιρετικά μπαρ και εστιατόρια και κάθε χρόνο, οι παρεχόμενες υπηρεσίες γίνονται όλο και καλύτερες.
• Εχετε εντοπίσει κάτι που δεν σας αρέσει, που ενδεχομένως έχει απογοητεύσει τις προσδοκίες σας;
Περιττή ερώτηση! Όχι! Δεν έχουμε βρει κάτι που να μας απογοήτευσε όλα αυτά τα χρόνια. Εκτός από μία φορά, που βιώσαμε μια μεγάλη σεισμική δόνηση. Αυτό δεν μας απογοήτευσε βέβαια, μας τρόμαξε όμως για τα καλά. Αλλα με την φύση δεν μπορείς να απογοητευθείς. Ελπίζουμε να μην επαναληφθεί σε καμία από τις επόμενες επισκέψεις μας και να μην επαναληφθεί γενικά στο νησί σας.
• Κάτι που θα θέλατε να αλλάξουμε ως προς τους επισκέπτες μας, υπάρχει;
Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να αλλάξει κάτι στο νησί. Η Ρόδος έχει τη δική της ξεχωριστή γοητεία, την ζεστασιά της, το δικό της χαρακτήρα και μια ιδιαιτερότητα που δεν συναντάς εύκολα. Σας παρακαλώ, μην αλλάξετε τίποτα από αυτά! Είναι όλα αυτά που την κάνουν μοναδική.
• Θα λέγατε λοιπόν ότι η Ρόδος είναι ένα φιλικό νησί προς τους επισκέπτες του;
Οπωσδήποτε ναι. Είναι ένα φιλικό και φιλόξενο νησί απέναντι στους επισκέπτες του. Δεν μπορώ να σκεφτώ καμία άλλη χώρα, καμία άλλη περιοχή από όλες όσες έχουμε επισκεφθεί για τις διακοπές μας, που να είναι τόσο φιλική όσο είναι η Ελλάδα και η Ρόδος. Η Ρόδος εξακολουθεί να μας μαγεύει το ίδιο δυνατά, όπως την πρώτη φορά που την επισκεφθήκαμε.
• Η Ρόδος, είναι υποψήφια πόλη για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Πώς σας φαίνεται αυτή η πρωτοβουλία;
Η Ρόδος έχει όλα όσα χρειάζονται για να επιλεγεί ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η Ακρόπολη της Ρόδου, η Λίνδος, η Μεσαιωνική Πόλη και τόσα πολλά άλλα αξιοθέατα και πολιτιστικά μνημεία, την καθιστούν ως την ιδανική υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα. Ανυπομονούμε για το αποτέλεσμα και ελπίζουμε κι ευχόμαστε να επιλεγεί η Ρόδος. Το αξίζει!
• Μετά από τόσα χρόνια που έρχεστε στη Ρόδο, φαντάζομαι θα την νιώθετε σαν δεύτερο σπίτι σας. Ποια είναι τα αγαπημένα σας μέρη στο νησί μας; Ποια επισκέπτεστε όταν βρίσκεστε εδώ;
Η Ρόδος είναι το δεύτερο σπίτι μας, και ειδικά η περιοχή της Ιξιάς όπου επιλέγουμε να μένουμε στις διακοπές μας. Εχουμε πια εξοικειωθεί και κινούμαστε όπως και στο Μπέλφαστ όπου μένουμε. Όμως έχουμε κι άλλα αγαπημένα μέρη που επισκεπτόμαστε κάθε φορά, όπως είναι η Καλλιθέα, η Λίνδος, ο Μονόλιθος και τόσα άλλα που δεν μπορώ να προφέρω σωστά, όμως δεν παραλείπουμε να τα επισκεπτόμαστε!
• Αν λοιπόν η Ρόδος είναι το δεύτερο σπίτι σας, τότε σίγουρα με την πάροδο των ετών θα έχετε αποκτήσει και ντόπιους φίλους.
Ναι, βεβαίως. Ο σύζυγός μου κι εγώ έχουμε καλούς φίλους εδώ. Εχουμε δεθεί τόσο πολύ που για εμάς, αποτελούν προέκταση της οικογένειάς μας. Εχουμε δύο υπέροχες φίλες, την Τσαμπίκα και την Μίκα, που γνωρίσαμε στη Ρόδο και με την πάροδο των ετών γνωρίσαμε τις οικογένειές τους, τα παιδιά, τα αδέλφια, τα ξαδέλφια, τα ανίψια τους. Πλέον οι άνθρωποι αυτοί είναι οικογένειά μας και τους αγαπάμε πολύ.
• Μετά τις φετινές διακοπές σας, που ολοκληρώθηκαν, πότε σκοπεύετε να μας επισκεφτείτε ξανά;
Θα θέλαμε πολύ να ξαναέρθουμε τον Σεπτέμβριο, αλλά για την ώρα φαίνεται κάπως δύσκολο, αν και δεν το αποκλείουμε. Αν δεν τα καταφέρουμε να έρθουμε ξανά φέτος, τότε σίγουρα θα έρθουμε τον Ιούνιο του 2017. Ελπιζουμε όμως ότι τον Νοέμβριο, θα μας επισκεφθούν στο Μπέλφαστ, μέλη της μεγάλης μας πια αγαπημένης ελληνικής οικογένειας από τη Ρόδο.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου