Και τον Σεπτέμβριο θα είναι αυξημένη η τουριστική κίνηση

Την αισιοδοξία της εκφράζει η αερολιμενάρχης Ρόδου για την εξέλιξη της σεζόν, σε μίνι – συνέντευξή της προς την «δημοκρατική»...
Κυρία αερολιμενάρχης, πως έχει εξελιχθεί ως τώρα τον Αύγουστο η σεζόν στη Ρόδο με πτήσεις τσάρτερ, πως προδιαγράφεται η κίνηση ως το τέλος του μήνα και συνολικά ως το τέλος της σεζόν, με βάση τα στοιχεία της ΥΠΑ;
Η σαιζόν στη Ρόδο η οποία εξελίσσεται ομαλά σημειώνει σημαντική άνοδο η οποία έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία κατατάσσοντας τη Ρόδο στους κορυφαίους προορισμούς και συγκεκριμένα στην τρίτη θέση σε αφίξεις μετά τον Αερολιμένα της Αθήνας και του Ηρακλείου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έχουμε για  το επτάμηνο από 1/1-31/7/2016 η άνοδος  σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά είναι της τάξης του 7,61% για τις αφίξεις επιβατών εξωτερικού με 1.108.014 επιβάτες και  13.808 κινήσεις α/φών  με  αντίστοιχη αύξηση 7,59%.
Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου είχαμε 215.576 αφίξεις επιβατών charter πτήσεων και έτσι οι αφίξεις από 1/01/2016  ανέρχονται σε 1.323.690 επιβάτες και  η αύξηση διαμορφώνεται στο  6,48% . Ο Αύγουστος θα κινηθεί στα περσινά επίπεδα με μεγάλους ρυθμούς  επιβατικής κίνησης . Για τον Σεπτέμβριο αναμένεται να συνεχισθεί η μεγάλη αύξηση που παρατηρείται την φετινή χρονιά, καθώς ακόμη και σήμερα  δίνονται εγκρίσεις σε αιτήματα νέων πτήσεων και προορισμών, όπως της ROYAL JORDANIAN στη γραμμή ΑΜΜΑΝ-ΡΟΔΟΣ-ΑΜΜΑΝ.
Συνολικά έως το τέλος της σαιζόν πιστεύω ότι η συνολική  αύξηση   σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά θα διαμορφωθεί στα επίπεδα της τάξης 7% με 8%.
• Ποια ήταν η μέρα με τις περισσότερες πτήσεις και τη μεγαλύτερη κίνηση;
Οι μέρες με την μεγαλύτερη κίνηση είναι το Σάββατο και η Κυριακή. Η διακίνηση σε ένα Σαββατοκύριακο φθάνει τους 86.000 επιβάτες και 520 κινήσεις α/φών.
Συγκεκριμένα η 6/8/2016 ημέρα Σάββατο ήταν η ημέρα με τις περισσότερες πτήσεις και την μεγαλύτερη κίνηση με 272 κινήσεις α/φών,  23.268 αφίξεις επιβατών και 22.131 αναχωρήσεις επιβατών.  Το Σάββατο  13/8 επίσης και η Κυριακή 7/8 ήταν οι αμέσως επόμενες ημέρες με την μεγαλύτερη κίνηση.
• Ποια είναι τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει τρεχόντως το αεροδρόμιο Ρόδου;
Το αεροδρόμιο το οποίο εξυπηρετεί σχεδόν 5.000.000 επιβάτες ετησίως σε 24ωρη βάση   δέχεται μεγάλες πιέσεις κατά την θερινή περίοδο αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που ανακύπτουν  με τον καλύτερο  δυνατό  τρόπο και με τα μέσα που διαθέτει.
Η αύξηση της κίνησης σημαίνει και πολλαπλασιασμό των αναγκών  όσον αφορά τα επιχειρησιακά δεδομένα των χώρων κίνησης των α/φών, των διατιθέμενων κτιριακών εγκαταστάσεων και των λοιπών διευκολύνσεων.
Σε συνδυασμό με την  μελλοντική αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης θεωρώ ότι πρέπει να προχωρήσουν σημαντικά έργα βελτίωσης επέκτασης  καθώς και εκσυγχρονισμού στις υπάρχουσες υποδομές και αναβάθμισης  των παρεχομένων  υπηρεσιών γενικότερα.
• Δόθηκε τελικά λύση στο πρόβλημα του γιατρού;
H στελέχωση του Ειδικού Περιφερειακού Ιατρείου του Αερολιμένα,  είναι αρμοδιότητα  της 2ης Δ.Υ.Π.Ε  Πειραιώς και Αιγαίου η οποία έως σήμερα  αδυνατεί να  διαθέσει γιατρό σε 24ωρη βάση. Τα επείγοντα περιστατικά  εξυπηρετούνται από το Εθνικό Κέντρο ΄Αμεσης Βοήθειας.
Ο Αερολιμένας υπενθυμίζει συνεχώς το πρόβλημα σε όλους τους αρμόδιους φορείς.
• Θέλετε να προσθέσετε εσείς κάτι άλλο;
Eύχομαι οι ρυθμοί αύξησης να συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες  -Σεπτέμβριο και Οκτώβριο-  ώστε να ολοκληρωθεί η θερινή περίοδος με τον καλύτερο τρόπο καθότι ο τουρισμός αποτελεί την  κινητήρια δύναμη και τη βάση για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου