Ανοίγει ξανά το ΑΚΤΑΙΟΝ

Την πεποίθησή του ότι μέχρι το τέλος του μήνα μετά και την πρόσληψη του εποχικού προσωπικού από την εταιρεία «Πηγές Καλλιθέας Α.Ε» θα ξεκινήσει η λειτουργία της...
ιστορικής καφετέριας του Ακταίον εξέφρασε ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, ο οποίος υπογράμμισε ότι η μελέτη για την επισκευή και συντήρηση του κτιρίου βρίσκεται στο ΤΑΣ.
Ο δήμαρχος γνωστοποίησε ότι οι εργασίες που εκτελούνταν στο Ακταίον διακόπηκαν μετά τις οχλήσεις που δέχτηκε, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει από ποιους.
«Ναι υπάρχει ένα σήμα διακοπής των εργασιών που εκτελούνται στο Ακταίον από την Εφορία Νεωτέρων Μνημείων. Η μελέτη του έργου είχε συζητηθεί με τον προϊστάμενο της Γιώργο Καρυδάκη και είχαν συμφωνηθεί κάποια πράγματα. Η μελέτη του έργου βρίσκεται στο Τοπικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΤΑΣ) το οποίο καθυστέρησε να συνεδριάσει λόγω της μη σύστασής του. Οι παρεμβάσεις αφορούσαν έως αυτή τη στιγμή όχι τις κτιριακές εγκαταστάσεις, αλλά τις τέντες, τα φωτιστικά και το ξύλινο δάπεδο. Παρ’ όλα αυτά υπήρξαν οχλήσεις προς την υπηρεσία, η οποία σταμάτησε αυτές τις εργασίες», διευκρίνισε ο κ. Κουσουρνάς προσθέτοντας τα εξής: «Περιμένουμε την έγκριση του ΤΑΣ. Αν καθυστερήσει θα ζητήσω να μας επιτραπεί να προχωρήσουμε σε ανώδυνες παρεμβάσεις, ώστε το Ακταίον να είναι έτοιμο να λειτουργήσει τέλος Μαΐου».
proodos.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου