Έγιναν οι προσλήψεις των εποχιακών

Ομαλοποιείται η κατάσταση με το άνοιγμα των κυριότερων, τουλάχιστον, υποκαταστημάτων της Εταιρίας του Δήμου Ρόδου «Πηγές Καλλιθέας», μετά την ολοκλήρωση προχθές των
διαδικασιών πρόσληψης των 28 ατόμων που θα τα στελεχώσουν για το επόμενο εξάμηνο, τα ονόματα των οποίων αναρτήθηκαν στο «Διαύγεια». 

Όπως είχε γράψει η «Ρ», μέχρι και τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, η λειτουργία στο πιο εμπορικό κομμάτι του Δήμου, το οποίο ως γνωστόν διαχειρίζεται η Εταιρία του, δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, αφού το Ακταίον παρέμενε κλειστό, το Μνημείο των «Πηγών Καλλιθέας» λειτουργούσε μεν, με ελλείψεις στο προσωπικό δε , ενώ στην «Κοιλάδα των Πεταλούδων» εάν κάποιος επισκέπτης δεν έφερνε νερό μαζί του θα έπρεπε να πιει…από το βρυσάκι και τα πολλά τρεχούμενα νερά που έχει μέσα! 

Μετά την πρόσληψη, όμως, των 28 ατόμων-για τις θέσεις σημειώθηκε πραγματικός “πανικός” το προηγούμενο διάστημα στην Εταιρία με τον συνωστισμό ενδιαφερομένων που κατέθεταν αιτήσεις!-η κατάσταση ξεκίνησε να ομαλοποιείται. 

Έτσι, καταρχήν, στην «Κοιλάδα των Πεταλούδων» όπου, πέρα από το Ακταίον που ούτως ή άλλως ήταν κλειστό, όπου δεν ήταν ανοιχτό κανένα από τα εμπορικά καταστήματα, τις προηγούμενες ημέρες άνοιξαν το τουριστικό κατάστημα, η καντίνα και το αναψυκτήριο στην Καλόπετρα. 

Επίσης, το Μνημείο των «Πηγών Καλλιθέας», ενισχύθηκε με άτομα στο ταμείο και όπου αλλού χρειαζόταν. Το θέμα που παραμένει είναι με το Ακταίον το οποίο, όμως, αναμένεται και αυτό να ανοίξει (επιτέλους!) μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. 

Αυτό ήταν πιο περίπλοκο λόγω των εργασιών ανακαίνισής του που έλαβαν χώρα και παρ’ όλο που ολοκληρώθηκαν οι πιο «βαριές» δουλειές όπως η αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού και του ηλεκτρονικού πίνακα, η ανανέωση του εξοπλισμού κτλ., ωστόσο προέκυψε κώλυμα με την Εφορία Νεωτέρων Μνημείων η οποία, ως γνωστόν, έχει τον τελικό λόγο για αυτά τα ιστορικά κτίρια. 

Υπενθυμίζεται ότι, η υπηρεσία, είχε προβάλει ενστάσεις σχετικά με το ξύλινο πάτωμα στο οποίο θέλει η Εταιρία να τοποθετήσει τις τέντες στον αύλειο χώρο. 
Τελικά, φαίνεται ότι βρέθηκε «χρυσή τομή» και, έτσι, οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες ώστε το «Ακταίον» να δοθεί και πάλι στους ροδίτες αλλά και τους επισκέπτες! 

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι, ούτε και αυτά τα 28 άτομα, επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της Εταιρίας και το πιθανότερο είναι ότι μέσα στους μήνες αιχμής θα προχωρήσει στην πρόσληψη και άλλου προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις. 

Το παράπονο 
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι από την Εταιρία, δεν παραλείπουν να εκφράσουν το παράπονό τους επειδή θεωρούν άδικη την κριτική που γίνεται αυτό το διάστημα, θυμίζοντας ότι πέρυσι, το Ακταίον, λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων με τις διαδοχικές εκλογές, λειτούργησε στις 25 Ιουνίου. 

Κυρίως, όμως, τονίζουν ότι, όλο αυτό το διάστημα, υπήρξε για την Εταιρία ένας απίστευτος φόρτος εργασίας αφού, παράλληλα, έπρεπε να διευθετήσει το θέμα με τις παραλίες και την περίφημη ΚΥΑ που καθυστέρησε και τροποποιήθηκε, στη συνέχεια είχε να διεξάγει τις δημοπρασίες, ταυτόχρονα με τις αιτήσεις για την πρόσληψη των 28 και να επιληφθεί τη λειτουργία των υποκαταστημάτων της. 

Όπως λένε χαρακτηριστικά οι αρμόδιοι, θα ήθελαν ένα «χέρι βοηθείας» από το Δήμο, που όμως δεν το είχαν. Αντίθετα, όλο αυτό το διάστημα, αισθάνονται «απομονωμένοι» στα γραφεία της Εταιρίας, έχοντας να «βγάλουν» ένα μεγάλο όγκο δουλειάς και δεχόμενοι ταυτόχρονα κριτική. 

Τέλος, την αγανάκτησή τους εκφράζουν οι αρμόδιοι των «Πηγών» σχετικά με το εξοπλισμό για τις παραλίες, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες αντικαταστάθηκε και συμπληρώθηκε στις πιο κοσμικές τουλάχιστον. 

Ο λόγος είναι ότι, πέρυσι, έφεραν ολόκληρα…φορτηγά με καινούργιο εξοπλισμό, όπως ντουζιέρες, για τις τουαλέτες κτλ., ο οποίος, όμως, κατά τη διάρκεια του χειμώνα «βανδαλίστηκε» με έναν τρόπο που προκαλεί θλίψη. 

«Πρέπει να κατανοήσουν ότι η περιουσία αυτή δε είναι του Δήμου ή της Εταιρίας. Είναι των ίδιων των πολιτών», λένε στη «Ρ» αρμόδιοι της Εταιρίας.
http://www.rodiaki.gr/article.php?id=254521&catid=5&maincatid=1
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου