Επιτέλους: Κάθειρξη 6,5 ετών σε τσιγγάνο για διαρρήξεις σε οκτώ σπίτια

Σε κάθειρξη 6 ετών, φυλάκιση 5 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 5000 ευρώ καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου...
31χρονος Ρομά ο οποίος κατηγορείται για τη διάπραξη 8 διαρρήξεων σπιτιών της περιοχής μας μαζί με ανήλικο ομόφυλο του. 

Ο αθίγγανος, που συνελήφθη τον περασμένο Μάρτιο μετά από καταδίωξη, κατηγορείται και για βασανισμό ζώων, αφού σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έριξε φόλα σε ένα σκύλο, προκειμένου έτσι να καταφέρει να εισέλθει στο σπίτι! 

Πρόκειται για τον Χρήστο Καραγιαννόπουλο του Αθανασίου ο οποίος κρίθηκε ένοχος προχθές από το δικαστήριο το οποίο του επέβαλλε την παραπάνω ποινή χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και άλλα δύο άτομα τα οποία κρίθηκαν αθώα, ενώ η υπόθεση ως προς τον ανήλικο διαχωρίστηκε και θα δικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων. 

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε η κ. Κατερίνα Βολονάκη. 
Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης όταν το απόγευμα της Τετάρτης 6 Μαρτίου 2013, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κλοπής και αναζήτησης αυτοκίνητου με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου εντόπισαν τον 31χρονο να οδηγεί το εν λόγω όχημα και να εξέρχεται από τον χώρο του καταυλισμού Ρομά στο Κορακόνερο Ρόδου. 

Ο 31χρονος αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγει τυχόν έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα κινούμενος αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς και παραβιάζοντας ερυθρό σηματοδότη, θέτοντας σε κίνδυνο τους υπόλοιπους χρήστες των οδών. 

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, καταδίωξαν τον 31χρονο αθίγγανο και όταν ακινητοποιήθηκε το όχημά του, τον προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου. 

Στην κατοχή του 31χρονου βρέθηκαν πέντε (5) τεμάχια κοσμημάτων τα οποία όπως διαπιστώθηκε προέρχονταν από διάρρηξη σπιτιού που είχε διαπράξει νωρίτερα και αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στην δικαιούχο. 

Από συνδυαστική αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι, ο 31χρονος το τελευταίο τρίμηνο δρώντας από κοινού με τον 17χρονο πραγματοποιούσαν διαρρήξεις και κλοπές κοσμημάτων από οικίες σε διάφορες περιοχές του νησιού της Ρόδου. 

Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν οι ακόλουθες περιπτώσεις: 
• Στις 06-03-2013 το απόγευμα στην περιοχή Καλυθιές, διέρρηξαν οικία και αφαίρεσαν τα κοσμήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του 31χρονου 

• Στις 04-03-2013 στην περιοχή Φαληράκι, διέρρηξαν κατοικία και αφαίρεσαν τρεις χρυσές λίρες Αγγλίας αξίας 1000 ευρώ και μια φωτογραφική μηχανή 

• Στις 02-03-2013 στην περιοχή Αφάντου Ρόδου, διέρρηξαν τρεις οικίες και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα, κοσμήματα και χρηματικά ποσά. Σε ένα από αυτά αφού παραβίασαν την πόρτα της κουζίνας σπιτιού, μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν διάφορα τιμαλφή καθώς και το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ. 

• Επίσης στις 02-03-2013 στην πόλη της Ρόδου, αποπειράθηκαν να μπουν από ανασφάλιστο παράθυρο σε οικία, αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή 

• Στις 22-02-2013 στην πόλη της Ρόδου, διέρρηξαν ισόγεια κατοικία όπου αφού έσπασαν το ξύλινο παράθυρο μπήκαν μέσακαι αφαίρεσαν διάφορα χρυσά κοσμήματα (4-5 χρυσές αλυσίδες, μία χρυσή καδένα, ένα επίχρυσο ρολόι). 

• Στις 29-12-2012 στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας Ρόδου, διέρρηξαν ισόγεια κατοικία σπάζοντας το παράθυρο ασφαλείας, μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα (δύο χρυσά βραχιόλια, τρεις χρυσές λίρες, μία χρυσή καδένα και δύο χρυσούς σταυρούς), προσωπικά αντικείμενα, δυο κινητά τηλέφωνα και μια τσάντα που περιείχε έγγραφα.
http://www.rodiaki.gr/article.php?id=256662&catid=9&maincatid=1
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου