Ρόδος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε λαθρομετανάστες

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, το οποίο με συντονισμένη επιχείρηση και συνεργασία με τους αστυνομικούς του τμήματος...
Αερολιμένα Ρόδου, κατάφεραν να εξαρθρώσουν σπείρα διακίνησης παράνομων αλλοδαπών.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς (2 άνδρες - 1 γυναίκα) οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο "Διαγόρας" της Ρόδου την ώρα που επιχειρούσαν να βοηθήσουν να ταξιδέψει στο εξωτερικό αλλοδαπός με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση των αστυνομικών ενεργοποιήθηκε το τελευταίο δεκαήμερο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των εμπλεκομένων.

Οι δράστες φρόντισαν να εξασφαλίσουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα σε παράνομους μετανάστες τους οποίους στη συνέχεια μετέφεραν σε περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, προκειμένου από εκεί να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Για την "εξυπηρέτηση" αυτή ο κάθε αλλοδαπός πλήρωνε το ποσό των 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ένας εκ των συλληφθέντων αλλοδαπός παλαιστινιακής καταγωγής φέρεται να κατείχε αρχηγική θέση στην σπείρα και θα λογοδοτήσει πλέον στη δικαιοσύνη μαζί με τους άλλους συλληφθέντες. Οι έρευνες των αστυνομικών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται κι άλλα άτομα στο συγκεκριμένο κύκλωμα.

Γράφει : Ελευθερία Πελλού

http://www.rodiaki.gr/article.php?id=257393&catid=5&maincatid=1
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου