«Με έδεσε με ιμάντα και με ξυλοκόπησε!»

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο 72ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ:

Ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης μία φορά το μήνα...
στο οικείο σε αυτόν αστυνομικό Τμήμα αφέθηκε χθες, ύστερα από την απολογία του ενώπιον της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ρόδου και με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ο 72χρονος άνδρας που κατηγορείται για την τέλεση των αδικημάτων της απόπειρας ανθρωποκτονίας, αλλά και της απειλής. Ο 72χρονος βρέθηκε κατηγορούμενος, διότι φέρεται να επιτέθηκε με κλαδευτήρι σε θηροφύλακα στο χωριό Μάσσαρι.
Ο ηλικιωμένος άνδρας, αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών που τον βαρύνουν, υποστηρίζοντας σημεία και τέρατα για τα όσα φέρονται να συνέβησαν την επίμαχη μέρα. Ισχυρίστηκε πως στις 19 Ιουλίου έτους 2013, πήγε για κυνήγι στην περιοχή Καμειρί έξω από το χωριό Μάσσαρι, όταν γύρω στις 8.30 το βράδυ αντιλήφθηκε ένα τζιπ, από το οποίο βγήκαν δύο άνδρες γεροδεμένοι και υβρίζοντας τον, του είπαν να σταματήσει. Τότε, όπως ο ίδιος υποστηρίζει εκείνος έσκυψε, άφησε το όπλο του και πριν προλάβει να σηκωθεί έπεσαν πάνω του και τον ακινητοποίησαν στο έδαφος. Στη συνέχεια ο ένας εξ αυτών σηκώθηκε και πήρε το όπλο του, ενώ ο άλλος του φώναζε. Ο ηλικιωμένος, ο οποίος πονούσε, τον παρακάλεσε να τον αφήσει να σηκωθεί και εκείνος άρχισε να τον γρονθοκοπάει!
«Ούρλιαζα από τον πόνο, ενώ μάλιστα αιμορραγούσα και τον εκλιπαρούσα να σταματήσει να με χτυπάει. Αντ' αυτού ο θηροφύλακας (...) με σήκωσε τραβώντας με από την μπλούζα μου την οποία μάλιστα και έσκισε και με έδεσε με έναν ιμάντα που είχε στο αυτοκίνητο και μου είπε (...). Ταυτόχρονα οι θηροφύλακες με υπέβαλαν σε σωματικό έλεγχο και μου κατέσχεσαν ένα κλαδευτήρι που είχα στην πίσω τσέπη του παντελονιού μου. Αιμορραγούσα ακατάσχετα και μετά την επιβίβασή μου στο αυτοκίνητο διαμαρτυρήθηκα για τον τρόπο και τη συμπεριφορά τους. Τότε το άτομο που με χτύπησε, πήρε το κλαδευτήρι και σηκώνοντας το αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε κάρφωσε το κλαδευτήρι στη δεξιά πλευρά του γιλέκου του, λέγοντάς μου (...)», φέρεται να σημείωσε ο 72χρονος, ο οποίος κατέθεσε αίτημα διενέργειας πραγματογνωμοσύνης, ώστε να αποδειχθεί το αληθές των όσων υποστηρίζει.
Συγκεκριμένα, ο ηλικιωμένος ζήτησε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διεξαχθεί εξέταση από ιατροδικαστή του μηνυτού, ώστε να αποφανθεί αν φέρει το οποιοδήποτε τραύμα στο σώμα του, την εξέταση του ίδιου από ιατροδικαστή προκειμένου να αποφανθεί αν το τραύμα του στο αριστερό του μάτι προήλθε από πτώση στο έδαφος ή από χτύπημα με γροθιά, την εξέταση του αλεξίσφαιρου γιλέκου του μηνυτού ώστε να εξακριβωθεί από ποια απόσταση, με ποια ένταση και από ποια θέση επήλθε το πλήγμα στο γιλέκο, αλλά και τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων από το κλαδευτήρι, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιών ατόμων δακτυλικά αποτυπώματα φέρει.
Η δίωξη
και η σύλληψη
Σε βάρος του 72χρονου από τα Μάσσαρι είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελέα υπηρεσίας Αιμιλία – Σοφία Μέρη, για την τέλεση των αδικημάτων της απόπειρας ανθρωποκτονίας, αλλά και της απειλής. Ο ηλικιωμένος άν-δρας εντοπίστηκε το μεσημέρι της 20ης Ιουλίου έτους 2013, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.
Αφορμή της σύλληψής του αποτέλεσε η επίθεση με κλαδευτήρι σε θηροφύλακα ο οποίος τον εντόπισε να κυνηγάει παράνομα. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος το απόγευμα της 19ης Ιουλίου έκυνηγούσε παράνομα στην περιοχή Μάσσαρι της Ρόδου. Εκεί βρισκόντουσαν τρεις θηροφύλακες, οι οποίοι πραγματοποιούσαν περιπολία. Κάποια στιγμή άκουσαν πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να χωριστούν για να εντοπίσουν τι ακριβώς συνέβαινε. Λίγα λεπτά αργότερα ο ένας εκ των θηροφυλάκων (θύμα της επίθεσης) εντόπισε τον 72χρονο να κυνηγά παράνομα και του ζήτησε να του παραδώσει το όπλο του. Εκείνος αρνήθηκε, τον απείλησε και άρχισε να τρέχει. Ο θηροφύλακας τον ακολούθησε και όταν τον εντόπισε κατάφερε να του πάρει το όπλο. Σε απάντηση ο συλληφθείς του επιτέθηκε με ένα κλαδευτήρι.
Ο ηλικιωμένος τον χτύπησε στο δεξί του στήθος με το ψαλίδι, αλλά ο θηροφύλακας φορούσε αλεξίσφαιρο με αποτέλεσμα να γλιτώσει τον τραυματισμό.
Στο σημείο προσέτρεξαν και οι δύο συνάδελφοι του, οι οποίοι ακινητοποίησαν τον ηλικιωμένο και ενημέρωσαν τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, οι οποίοι και κατάσχεσαν το ψαλίδι κλαδέματος, αλλά και το αλεξίσφαιρο.
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκαν δύο ξεχωριστές δικογραφίες.
Μία για παράνομη θήρα και μία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Την υπόθεση χειρίζονται οι Στέλιος Κιουρτζής και Ηλίας Ζωγραφίδης.
proodos.net
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου