ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΚΑΝΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ

Φέσια 10 εκατ. ευρώ στη ΔΕΥΑΡ!

Διογκώνονται τα «φέσια» των ξενοδόχων και των επιχειρηματιών του νησιού προς τη ΔΕΥΑΡ. Άμεσα η διοίκηση της επιχείρησης με... απόφαση που έλαβε, θα προχωρήσει τη διαδικασία διακοπής της υδροδότησης των ξενοδοχειακών μονάδων και των επιχειρήσεων που χρωστούν σημαντικά ποσά από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν.
Οι διακοπές στην υδροδότηση των ξενοδοχειακών μονάδων θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι ιδιοκτήτες τους για να προχωρήσουν στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τη ΔΕΥΑΡ. Τα «φέσια» των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων προς την επιχείρηση αγγίζουν τα 5 εκατ. ευρώ και αν σε αυτά προστεθούν και οι οφειλές που έχουν οι ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες λειτουργούν στις δημοτικές ενότητες Λινδίων και Νότιας Ρόδου που ακόμη τώρα εκδίδονται οι λογαριασμοί, τότε φτάνουν τα 10 εκατ. ευρώ.
Παρά τις προειδοποιήσεις της διοίκησης της ΔΕΥΑΡ, οι μεγαλοφειλέτες της δεν ενεργοποιήθηκαν με αποτέλεσμα τα χρέη τους να συσσωρεύονται και να αποτελούν θηλιά στην προσπάθεια που καταβάλει για την επιβίωσή της και την τακτοποίηση των δικών της οικονομικών υποχρεώσεων η επιχείρηση.
Να σημειωθεί ότι στη ΔΕΥΑΡ συνολικά οφείλονται 20 εκατ. ευρώ από τα χρέη που έχουν ξενοδοχεία, επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Αρκεί να σημειωθεί ότι μόνο μια ξενοδοχειακή μονάδα της δυτικής πλευράς του νησιού οφείλει προς τη ΔΕΥΑΡ το ποσό των 600.000 ευρώ και αν προστεθεί και ο λογαριασμός που θα εκδοθεί εντός των ημερών, τότε τα χρέη της εκτοξεύονται στις 900.000 ευρώ.
Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Μανώλης Καμπουρόπουλος, η απόφαση για την άμεση διακοπή της υδροδότησης σε μεγαλοφειλέτες αποτελεί μονόδρομο για τη διοίκησ, αφού τα προειδοποιητικά μηνύματα δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
«Οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και οι επιχειρήσεις έχουν τεράστιες οικονομικές υποχρεώσεις προς τη ΔΕΥΑΡ και σήμερα το θέμα αυτό τέθηκε στη σύσκεψη που είχαμε στα γραφεία της. Αποφασίσαμε άμεσα να προχωρήσουμε στη διακοπή της υδροδότησης τους, τηρώντας τη διαδικασία που προβλέπει η νομοθεσία. Πρέπει να διαφυλάξουμε την προστασία των πελατών σε περίπτωση πυρκαγιάς που διαμένουν σε αυτές τις ξενοδοχειακές μονάδες. Στο πλαίσιο αυτό θα αποστείλουμε επιστολές προς τους ιδιοκτήτες τους και την ΠΥΡ για να είμαστε από την μεριά μας διασφαλισμένοι» ξεκαθάρισε ο κ. Καμπουρόπουλος και πρόσθεσε
τα εξής:
«Δεν αντιλαμβάνομαι στο φουλ της τουριστικής σεζόν, να υπάρχουν κυρίως ξενοδοχεία που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους προς τη ΔΕΥΑΡ. Υπάρχουν περιπτώσεις που ιδιοκτήτες ξενοδοχείων δεν προσήλθαν ούτε καν για διακανονισμό των οικονομικών υποχρεώσεων τους».
Πάντως, η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, δεν προβαίνει στη διακοπή της υδροδότησης προς τα νοικοκυριά παρά μόνο σε περιπτώσεις που οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ.
proodos.net

Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου