Κατέθεσε στον ανακριτή επιχειρηματίας για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του

Κατάθεση στον ανακριτή Ρόδου έδωσε χθες ο 50χρονος επιχειρηματίας από τη Λίνδο, για τον εμπρησμό στο αυτοκίνητό του από...
άγνωστους δράστες πέρυσι το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα την ολική καταστροφή του οχήματος! 

Για την υπόθεση, η οποία πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά την μήνυση που κατέθεσε ο 50χρονος, ασκήθηκαν τον Απρίλιο του 2013 από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κατά παντός υπευθύνου ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα καθώς και κίνδυνος σε άνθρωπο. 

Η δικογραφία παραπέμφθηκε στην ανάκριση και στο πλαίσιο αυτό χθες ο 50χρονος συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Στέλιο Κιουρτζή έδωσε κατάθεση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος εξιστόρησε τα γεγονότα και επεσήμανε μεταξύ άλλων πως το προηγούμενο διάστημα τόσο ο ίδιος όσο και συγγενικά του πρόσωπα ήταν αποδέκτες απειλητικών τηλεφωνημάτων από άγνωστα άτομα, ενώ το τελευταίο τηλεφώνημα κατήγγειλε ότι έγινε την ημέρα της πυρκαγιάς στις 7 το απόγευμα. 

Μάλιστα ο 50χρονος ζήτησε από τον ανακριτή την άρση των τηλεφωνικών απορρήτων για συγκεκριμένους αριθμού τηλεφώνου και συγκεκριμένες ημερομηνίες, προκειμένου να εξακριβωθούν στοιχεία που έχει καταθέσει για την υπόθεση. 

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 22.38 το βράδυ της 15ης Αυγούστου 2012 οπότε και εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο (ιδιωτικό) του 50χρονου, το οποίο είχε σταθμεύσει στο περιβάλλοντα χώρο του Λιμενικού Σταθμού της Λίνδου, για περισσότερη ασφάλεια, όπως ο ίδιος δηλώνει στη μήνυσή του. 

ʼμεσα στην περιοχή έσπευσε προσωπικό του Λιμενικού Σταθμού Λίνδου καθώς και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου (κλιμάκιο Λαέρμων), με τη συνδρομή του οποίου η πυρκαγιά κατασβέστηκε, έχοντας ωστόσο προλάβει να καταστρέψει ολοσχερώς το όχημα και να προκληθεί ζημία ύψους 35.000 ευρώ. 

Σημειώνεται πως πριν μερικούς μήνες ο 50χρονος δια του συνηγόρου του κ. Στέλιου Κιουρτζή υπέβαλε και δεύτερη αναφορά στον κ. εισαγγελέα για την ίδια υπόθεση, στην οποία αναφέρεται σε περιστατικά εκβίασης προς αυτόν από συγκεκριμένα άτομα. 

Και αυτή η υπόθεση αναμένεται να συσχετιστεί με αυτήν του εμπρησμού μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, όπως και η μήνυση που κατέθεσε πριν μερικές ημέρες για κλοπή και φθορά του καταστήματός του που βρίσκεται στη Λίνδο.
http://www.rodiaki.gr/article.php?id=257689&catid=9&maincatid=1
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου