Δύο νέες φωτιές στον Αγιο Σουλά

Δύο περίεργες πυρκαγιές με διαφορά πέντε λεπτών η μία από την άλλη από άγνωστη αιτία, εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Σουλά...

Η ανησυχία των αρμοδίων αρχών και των κατοίκων της περιοχής Σορωνής ότι κάποιοι φέτος έχουν βάλει στόχο να κάψουν το άλσος του Αγίου Σουλά το μοναδικό που απέμεινε στο νησί εντείνεται μετά και τις δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες το μεσημέρι. 
Ειδικότερα η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 1:20 μ.μ στην περιοχή των λατομείων κοντά στον Άγιο Σουλά, ενώ η δεύτερη πέντε λεπτά αργότερα στην κάτω πλευρά του ελαιοτριβείου στη Σορωνή. Πάντως και οι δύο πυρκαγιές ξεκίνησαν κοντά στο δρόμο σε δασική έκταση , γεγονός που καταδεικνύει ότι δεν ήταν τυχαίες. 
Όμως χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και των κατοίκων της περιοχής και οι δύο πυρκαγιές περιορίστηκαν στο ξεκίνημα τους και δεν επεκτάθηκαν στην γύρω περιοχή. Να σημειωθεί ότι και στις δύο περιπτώσεις αισθητή ήταν η παρουσία χωματουργικών μηχανημάτων, οι ιδιοκτήτες των οποίων έσπευσαν αμέσως για να βοηθήσουν το έργο της κατάσβεσής τους. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια των πυρκαγιών διενεργεί το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου. 
proodos.net
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου