Βαριά κρούσματα αισχροκέρδειας σε βάρος τουριστών

Ασυνείδητοι επαγγελματίες φεσώνουν άγρια επισκέπτες από νέες δυναμικές τουριστικές αγορές στις οποίες η Ρόδος επενδύει πολλές ελπίδες...
Κρούσματα πλήρους ασυδοσίας σημειώνονται, στην αγορά της Ρόδου, σε βάρος ξένων τουριστών, όπως προκύπτει από καταγγελίες που γίνονται από τους ίδιους στα ξενοδοχεία όπου διαμένουν, ή σε τουριστικά πρακτορεία.
Μάλιστα, όσο κορυφώνεται η τουριστική κίνηση, τόσο αυξάνεται και ο αριθμός τέτοιων κρουσμάτων, που αναμφίβολα δημιουργούν δυσμενείς εντυπώσεις και εκθέτουν το σύνολο του ροδιακού τουρισμού.
Σχεδόν όλα τα κρούσματα αισχροκέρδειας αφορούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως εστιατόρια, μπαρ, και ταβέρνες τόσο στην πόλη, όσο και στις παραλίες του νησιού, κυρίως της ανατολικής πλευράς.
Το χειρότερο δε είναι ότι πολλά από τα κρούσματα των ασυνείδητων επαγγελματιών έχουν ως θύματα τουρίστες από νέες δυναμικές τουριστικές αγορές, όπως Ρώσοι, Πολωνοί, Τσέχοι και από χώρες της Βαλτικής, στις οποίες η Ρόδος στηρίζεται όχι μόνο φέτος αλλλά και για το μέλλον.
Οι εν λόγω τουριστικές αγορές ανοίγουν για τον τουρισμό μας νέους ορίζοντες και είναι κρίμα να τίθενται σε κίνδυνο τόσο σοβαρές και ελπιδοφόρες προοπτικές.
Η περιστολή των αυξημένων κρουσμάτων αισχροκέρδειας δεν μπορεί να γίνει με αστυνόμευση της αγοράς, αφού οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα, οπότε πρωτοβουλίες θα πρέπει να αναλάβουν οι συνδικαλιστικοί φορείς των συγκεκριμένων επαγγελματιών, αλλά και το ΕΒΕΔ – που τον τελευταίο καιρό δείχνει να έχει περιπέσει σε νάρκη.
Rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου