ΝΤΡΟΠΗ:Το Δασαρχείο ζητά να γκρεμιστεί το Γατόσπιτο στην Καλλιθέα

Το κράτος είναι ανίκανο να φροντίσει τα αδέσποτα ζώα, έχει αποδειχτεί πολλές φορές. Ακόμα και σε περιπτώσεις που οι φιλόζωοι οργανώνονται και φροντίζουν...
τα ζώα, από την τσέπη τους, με στειρώσεις, εμβολιασμούς & τροφές, οι αρχές έρχονται… να τους σταματήσουν αντί να τους ευχαριστήσουν!
Πριν λίγες μέρες υπάλληλος του Δασαρχείου κάλεσε στο Κυνοκομείο, το οποίο διαχειρίζεται ο Σύλλογος Φιλοζωικής Ρόδου και ταυτόχρονα φροντίζει καθημερινά και τις αδέσποτες γάτες στην Καλλιθέα της Ρόδου και τους ζήτησε να κατεδαφίσουν άμεσα…το καταφύγιο των γατιών γιατί θεωρείται παράνομο καθώς βρίσκεται στο δασύλλιο!
Τραγικό και όμως ελληνικό! Το »γατόσπιτο» στην Καλλιθέα είναι διάσημο στους κατοίκους, δεκάδες φιλόζωοι βοηθάνε με τροφές για τα ζώα εκεί, οι περισσότερες γάτες είναι στειρωμένες για να μην αναπαράγονται και ταυτόχρονα αποτελεί ένα κόσμημα, καθώς είναι πεντακάθαρο και οι τουρίστες εντυπωσιάζονται με την ευαισθησία των κατοίκων της Ρόδου που φροντίζουν τις γάτες!
Το Γατόσπιτο είναι ένα ευρύχωρο συρμάτινο κλουβί και μέσα έχει διάφορα παιχνίδια, καταφύγια και σπιτάκια για να κοιμούνται τα ζώα και να μην βρέχονται. Δεν αποτελεί αυθαίρετο σπίτι, δεν αποτελεί κατασκευή που κερδίζει χρήματα αφού δεν υπάρχει εμπορική εκμετάλλευση. Είναι μάλιστα στις αρχές του δασυλλίου και έχει εναρμονιστεί πραγματικά με το γύρω χώρο.
Τα ζώα ζουν εκεί ήρεμα και προστατευμένα, αν και δεν έλειψαν οι επιθέσεις από σκυλιά πιτ μπουλ που κάποιοι ανεγκέφαλοι άφησαν πριν λίγα χρόνια ελεύθερα για να σκοτώσουν τα γατάκια, ούτε και οι εγκαταλείψεις νεογέννητων γατιών από ανθρώπους που δεν στειρώνουν τη γάτα τους.
Το Γατόσπιτο έχει μπει ακόμα και σε ξένους τουριστικούς οδηγούς, σαν χώρος που αξίζει να επισκεφθούν οι τουρίστες! Είναι ένα δείγμα ευαισθησίας, ένας χώρος όπου φροντίζονται γάτες χωρίς να είναι κλεισμένες σε κλουβιά, αφού μπαινοβγαίνουν όποτε θέλουν, ζουν στη φύση, ακολουθούν θεραπείες αν έχουν κάτι τα ματάκια τους, στειρώνονται κλπ. Εφόσον δεν υπάρχουν οικογένειες για όλα αυτά τα ζώα, δεν μπορούν παρά να ζουν έξω, στη φύση.
Από το 2004 που είναι εκεί το Γατόσπιτο, με άδεια αφού παραχωρήθηκε από τον κ. Ιατρίδη στην Φιλοζωική ως χώρος για να φροντίζονται οι γατούλες, το Δασαρχείο εν έτη 2013 αποφάσισε ότι ενοχλεί.
Δεν τους απασχολεί πού θα πάνε οι δεκάδες γατούλες που έχουν βρει καταφύγιο στο δάσος. Ούτε η προσπάθεια των φιλόζωων που επισκέπτονται καθημερινά, δύο και τρεις φορές το μέρος για να βάλουν καθαρό νερό ή τροφή στα ζώα, με δικά τους έξοδα. Ούτε αν έχουν στειρωθεί και δεν αναπαράγονται.
Αντί να ευχαριστούν τους λιγοστούς ανθρώπους που ασχολούνται με τις γάτες, που συνήθως είναι παραπεταμένες και τα προγράμματα τωνΔήμων δεν φροντίζουν για τη στείρωσή τους, θέλουν να γκρεμίσουν το συμπαθητικό Γατόσπιτο. Μάλιστα η υπάλληλος του Δασαρχείου απείλησε με μήνυση την υπεύθυνη του κυνοκομείου, η οποία τώρα σε συνομιλίες με τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο ζητά να μείνει το γατόσπιτο όπως είναι.
Γιατί σε αυτή την κοινωνία μας ενοχλεί ό,τι έχει να κάνει με τα ζώα και θέλουμε να εξαφανιστούν από παντού; Πού είναι το Δασαρχείο να γκρεμίσει τα κοτετσοκλουβα με τα καημένα κυνηγόσκυλα τα οποία ζουν σε άθλιες συνθήκες και που υπάρχουν σε πολλές μεριές του νησιού;
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment