Στη φυλακή μητέρα και γιος από τον Αρχάγγελο

Κάθειρξη 20 ετών μοιράστηκαν προχθές από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου μητέρα και γιος που κρίθηκαν ένοχοι για την τέλεση των αδικημάτων της αγοράς και κατοχής ναρκωτικών ουσιών...Στη μητέρα επιβλήθηκε κάθειρξη 8 ετών, ενώ ο γιος τιμωρήθηκε με κάθειρξη 12 ετών. Οι καταδικασθέντες κατάφεραν να μειώσουν αισθητά τις ποινές που τους επιβλήθηκαν κατά την πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσής τους, αφού ο γιος είχε τιμωρηθεί με ισόβια κάθειρξη, ενώ η μητέρα με κάθειρξη 15 ετών.
Ο 42χρονος γιος, ήδη έγκλειστος σε δικαστική φυλακή των Τρικάλων, και η 65χρονη μητέρα του, είχαν εντοπιστεί το μεσημέρι της 10ης Νοεμβρίου έτους 2011, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, οι οποίοι και είχαν σχηματίσει δικογραφία σε βάρος τους, αφού συμπεριέλαβαν και τον δεύτερο γιο της 65χρονης, ηλικίας 44 ετών.
Οι τρεις τους κατηγορήθηκαν για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, με τη δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος τους να αφορά στην τέλεση των αδικημάτων της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αλλά και της αγοράς και κατοχής ναρκωτικών ουσιών με τις επιβαρυντικές περιστάσεις.
Οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου το μεσημέρι της 10ης Νοεμβρίου έτους 2011, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι των καταδικασθέντων στον Αρχάγγελο, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν έξι αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους 741,9 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 520 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, δύο έγραφα τραπεζών με προθεσμιακές καταθέσεις στο όνομα των δραστών συνολικού χρηματικού ύψους 53.000 ευρώ και ένα δελτίο αποστολής μεταφοράς χρημάτων σε αλλοδαπό άτομο με ημερομηνία 19-10-2011, χρηματικού ύψους 500 ευρώ.
Με την ολοκλήρωση της έρευνας είχε προκύψει ότι οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον 42χρονο έγκλειστο των φυλακών Τρικάλων, γιο της 65χρονης, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κυρίως ηρωίνης) σε τοξικομανείς του νησιού. Οι συλληφθέντες, αφού αγόραζαν ποσότητες ηρωίνης, τις έκρυβαν στο σπίτι της 65χρονης και στη συνέχεια ο 44χρονος φερόταν να τις διακινούσε κατ’ εντολή του 42χρονου.
Ο 42χρονος υιός, είχε τιμωρηθεί με ισόβια κάθειρξη και χρηματική ποινή 150.000 ευρώ από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων κατά την πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης, εάν και ήδη είχε επιβληθεί σε βάρος του ποινή ισόβιας κάθειρξης για την εμπλοκή του σε άλλη υπόθεση που αφορά σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Η 63χρονη μητέρα του, πρωτόδικα, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ, ενώ ο 44χρονος γιος που εμπλεκόταν στην υπόθεση, είχε κριθεί αθώος. Την υπόθεση χειρίστηκαν οι δικηγόρος Στέλιος Κιουρτζής και Λουκία Βούη.
proodos.net
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment