Γενικευμένη αναταραχή στους δημοτικούς και δημόσιους υπαλλήλους της Ρόδου


Γενικεύεται η αναταραχή στον ευρύτερο χώρο του δημοσιοϋπαλληλικού τομέα καθώς εντείνονται οι πληροφορίες για απολύσεις....
Και όλα αυτά μέσα σε μια γενικότερη σύγχυση, καθώς δεν είναι ακόμα ξεκαθαρισμένο αν θα γίνουν απολύσεις ή μετακινήσεις, με ποιο τρόπο θα γίνουν και ποιούς αφορά.
Σήμερα βρίσκονται σε κινητοποίηση οι υπάλληλοι της Περιφέρειας, το προσωπικό του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πολύ πιο έντονα οι υπάλληλοι του Δήμου Ρόδου, όπου λέγεται ότι θα υπάρξουν οι περισσότερες απώλειες με τη μέθοδο των μετακινήσεων ή όπως αλλιώς χαρακτηρίζονται.
Έξω από το Δημαρχείο συγκεντρώθηκαν οι υπάλληλοι του δήμου από τις 11 π.μ. στα πλαίσια της στάσης εργασίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Οι δημοτικοί υπάλληλοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι και με έντονο το αίσθημα της ανασφάλειας, αφού όλοι θεωρούνται εν δυνάμει υποψήφιοι για αποχώρηση, μετακίνηση κλ.π.
Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου: "προστατεύστε αυτούς που σας προστατεύουν"
Ακριβώς απέναντι από το Δημαρχείο, στην Αστυνομική Διεύθυνση δεσπόζει ένα πανό με την επιγραφή «προστατεύστε αυτούς που σας προστατεύουν». Οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται έντονα για τις μεγάλες περικοπές στις αποδοχές τους και την αβεβαιότητα που δημιουργεί το γεγονός αυτό για την επιβίωση των οικογενειών τους, αλλά και τον ασφυκτικό περιορισμό κάθε περιθωρίου που είναι απαραίτητο για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, βρίσκονται στο κόκκινο 38 διοικητικοί υπάλληλοι, στην Περιφέρεια 4, ενώ για τον Δήμο τα πράγματα δεν είναι ακόμα ξεκαθαρισμένα.
Όμως το πρόβλημα έχει κι’ άλλες διαστάσεις, καθώς το μέτρο των μετακινήσεων ή απολύσεων κ.λ.π., αγγίζει όλους όσοι έγιναν αορίστου χρόνου, ενώ ήταν συμβασιούχοι, με το γνωστό Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου.
Rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου