Πολύς κόσμος στη γιορτή του Πολιούχου της Ρόδου Νεομάρτυρα Κωνσταντίνου του Υδραίου (φωτο)


Με εντυπωσιακό στοιχείο την μεγάλη προσέλευση πολιτών γιορτάστηκε σήμερα η μνήμη του πολιούχου της πόλεως Ρόδου Νεομάρτυρα Κωνσταντίνου του Υδραίου...

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Εισοδίων στο Νιοχώρι, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλου, ενώ παρέστησαν και όλοι οι ιερείς της Ρόδου.
Ακολούθησε η λιτανεία των λειψάνων του Νεομάρτυρα πολιούχου στο κέντρο της πόλης όπου οι κεντρικοί δρόμοι ήταν γεμάτοι από πιστούς.
Στη Θεία Λειτουργία και τη λιτανεία παρέστησαν ο Δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, οι βουλευτές Βασ. Υψηλάντης, Μαν. Κόνσολας, και Μίκα Ιατρίδη, ενώ την περιφέρεια εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδ/σου Φώτης Χατζηδιάκος. Επίσης παρέστησαν ο τέως υπουργός Αρ. Παυλίδης ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημ. συμβούλιο Γ. Χατζημάρκος, ο τέως δήμαρχος Ροδίων Χατζής Χατζηευθυμίου, ενώ εκπροσωπήθηκαν από τις ηγεσίες τους οι στρατιωτικές, αστυνομικές, λιμενικές και οι άλλες αρχές.
Σημειώνεται ότι ο Πολιούχος της πόλεως Ρόδου, Νεομάρτυρας Κωνσταντίνος ο Υδραίος, που ενσυνείδητα μαρτύρησε μέχρι θανάτου, μη απαρνούμενος την πίστη του στην Ορθοδοξία, παραμένει «άστεγος», παρά τις προσπάθειες που έγιναν κατά καιρούς για την ανέγερση ιερού Ναού στη μνήμη του, στην πόλη της Ρόδου.
rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου