Αφέθηκε ελεύθερος ο φονιάς του Μπονιάτη!


ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒ. ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ

Έγινε δεκτός ο ισχυρισμός του, ότι βρισκόταν σε «νόμιμη άμυνα». Παρά την απόφαση για προφυλάκισή του, δεν οδηγήθηκε ποτέ στη φυλακή..
Η προφυλάκιση αντικαταστάθηκε με περιοριστικούς όρους κι’ έτσι ο 26χρονος Κ. Ζερεμές από την Κάρπαθο, που σκότωσε με χτύπημα σουγιά στην καρδιά, τον 31χρονο Σταμάτη Τσουκαλά του Ηλία, στο χώρο του παλιού νοσοκομείου, αφέθηκε ελεύθερος!..
Η απόφαση αυτή ελήφθη από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου και οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον κατηγορούμενο αφορούν στην απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και να παρουσιάζεται την 5η και 20η μέρα κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που κατοικεί.
Οι κατηγορίες και βαραίνουν τον 26χρονο Κ. Ζερεμέ είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Ο φόνος του Στ. Ηλ. Τσουκαλά διαπράχθηκε στις 19 Οκτωβρίου στη 1 μ.μ. Ο κατηγορούμενος αρχικά ισχυρίσθηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για το φόνο, αλλά αργότερα όταν βρέθηκε ο σουγιάς με αίμα σε παρακείμενο θάμνο, αναγκάσθηκε να ομολογήσει, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι βρισκόταν σε άμυνα. Ότι δηλαδή ο 31χρονος από τον Έμπωνα, που κυκλοφορούσε μόνο με το εσώρουχό του, έκανε απρεπείς χειρονομίες στη φίλη του και ότι επιτέθηκε και στον ίδιο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο κεφάλι.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι βρισκόταν σε άμυνα και αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος, με τους περιοριστικούς όρους που προαναφέρθηκαν.
Ένα άλλο επιχείρημα που επικαλέσθηκε ήταν η εξάρτησή του από τα ναρκωτικά.
Σημειώνεται ότι ο άτυχος 31χρονος που έχασε τη ζωή του, αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και διέμενε με τη μητέρα του στην πόλη της Ρόδου, ενώ κατά διαστήματα επισκεπτόταν το χωριό του όπου διέμενε στο πατρικό του σπίτι.
Επισημαίνεται ότι ο 26χρονος κατηγορούμενος παρά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για προφυλάκισή του, δεν οδηγήθηκε σε φυλακή, αλλά εκρατείτο στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, προφανώς επειδή είχε καταθέσει αίτηση τροποποίησης της απόφασης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.
Μάλιστα κατά την διάρκεια της κράτησής του στο Αστυνομικό Τμήμα, η φίλη του προσπάθησε να του παραδώσει ηρωίνη, αλλά έγινε αντιληπτή…
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου