Πατέρας και κόρη διασώθηκαν από τους πυροσβέστες στη Ρόδο

Αίσιο τέλος είχε η επικίνδυνη περιπέτεια που έζησαν προχθές το μεσημέρι ένας πατέρας και μια κόρη από την Βρετανία οι οποίοι βρίσκονται στο νησί μας για διακοπές και οι οποίοι επιχείρησαν να κάνουν ερασιτεχνική ορειβασία από τα Κρητικά προς το Μόντε Σμιθ!
Ο 51χρονος πατέρας και η 21 χρονη κόρη του που διέμεναν σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ιξιάς, επιχείρησαν να αναρριχηθούν χωρίς εξοπλισμό και χωρίς να γνωρίζουν την περιοχή από την περιοχή των Κρητικών προς τον περιφερειακό δρόμο στο Μόντε Σμιθ. Σε κάποια στιγμή έφθασαν σε απόκρημνο αδιέξοδο, πανικοβλήθηκαν και δεν μπορούσαν ούτε να επιστρέψουν πίσω αλλά ούτε και να ανέβουν.

Τότε αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν την διεθνή κλήση κινδύνου μέσω του 112 από το κινητό τους τηλέφωνο και αμέσως ξεκίνησε διαδικασία αναζήτησης. Αρχικά το στίγμα είχε δοθεί στην περιοχή Φιλερήμου αλλά πολύ γρήγορα οι πυροσβέστες σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, μπόρεσαν να φθάσουν στο σημείο που είχαν εγκλωβιστεί πατέρας και κόρη.
Ειδικοί διασώστες, κατέβηκαν με σχοινιά στο σημείο που βρίσκονταν οι δύο τουρίστες και μέσα σε ελάχιστα λεπτά ολοκλήρωσαν την διαδικασία διάσωσής τους παραδίδοντάς τους στο ΕΚΑΒ το οποίο τους μετέφερε στο νοσοκομείο.
Ο 51χρονος είχε τραυματιστεί στο πόδι αλλά όχι ιδιαίτερα σοβαρά ενώ η κόρη του, απλά παρέμεινε στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις.
     

πηγη : http://www.rodiaki.gr/article/278967
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου