Ελευθεροι με όρους για κατοχή ναρκωτικών τα δύο αδελφια

Ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής τους, μια φορά εντός του πρώτου πενθημέρου, κάθε μήνα, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους...
αφέθηκαν χθες, μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως υπηρεσίας, δύο αδέλφια, ηλικίας 34 και 31 ετών, που συνελήφθησαν την 11η Μαρτίου 2016, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.
Οι αστυνομικοί υπέβαλαν συγκεκριμένα τον 34χρονο σε σωματικό έλεγχο και στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 410 ευρώ.
Ακολούθησε έλεγχος, παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία τους στους Αγίους Αποστόλους, στην οποία διαμένει και ο αδελφός του και εκεί βρέθηκαν ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους περίπου 31,9 γραμμαρίων, τοποθετημένη σε έξι πλαστικές συσκευασίες, 6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ένα κινητό τηλέφωνο.
Απολογούμενοι ενώπιον της κ. Ανακρίτριας, ο πρώτος κατέθεσε ότι είναι περιστασιακός χρήστης κάνναβης κι ότι τηλεφώνησε στον προμηθευτή του προκειμένου να του πωλήσει μικροποσότητα κάνναβης. Ο τελευταίος σύμφωνα με όσα κατέθεσε, του είπε να αναλάβει την ποσότητα, που αγόρασε, από καβάτζα σε συγκεκριμένο σημείο στο γήπεδο 5×5 στους Αγίους Αποστόλους. Ο 34χρονος, μετέβη στο σημείο και εκεί ανέλαβε μια σακούλα, που όπως διαπίστωσε στην πορεία περιείχε την ποσότητα της ηρωίνης, που προαναφέραμε. Ισχυρίστηκε ότι τηλεφώνησε εκ νέου στον προμηθευτή του και ότι τον ενημέρωσε ότι από λάθος του ανέλαβε άλλη ποσότητα από άλλο σημείο της καβάτζας. Ο ναρκέμπορος, όπως είπε, του ζήτησε να κρατήσει την ηρωίνη για να του την επιστρέψει αργότερα κι ότι στο μεσοδιάστημα υποβλήθηκε σε έλεγχο και ακολούθησε η σύλληψή του.
Ο αδελφός του από την άλλη, δήλωσε ομοίως χρήστης κάνναβης, υποστηρίζοντας ότι η μικροποσότητα, που βρέθηκε στην κατοχή του είναι για προσωπική του χρήση. Υποστήριξε ακόμη ότι κάνει χρήση κάνναβης προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα υπέρτασης από την οποία πάσχει.
Ως συνήγορος υπεράσπισής τους παρέστη ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.
– Το βράδυ της 12ης Μαρτίου 2016 συνελήφθησαν στην πόλη της Ρόδου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών τρείς ημεδαποί, ηλικίας 31, 23 και 22 ετών, γιατί μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι κατείχαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης και ναρκωτικά χάπια.
Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου