ΑΞΙΟΛΟΓΑ : Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα στειρώσεων στα αδέσποτα

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 20 Μαρτίου το πρόγραμμα στειρώσεων για τα αδέσποτα του νησιού της Ρόδου που ξεκίνησε στις 7 του μήνα από μέλη Γερμανικής οργάνωσης εθελοντών.

Συγκεκριμένα οι στειρώσεις πραγματοποιήθηκαν απο την οργάνωση flying cats με χορηγό την Arche Noah.

Οι γιατροί που συμμετείχαν ήταν οι Thomas Busch πρόεδρος των flying cats Αντωνία Χατζηδιάκου  Melanie Stelhe και Ulrike Bechmann. Στειρώθηκαν συνολικά 738 ζώα και ειδικά 304 σκυλιά και 434 γάτες ενώ έγιναν επίσης και άλλες χειρουργικές επεμβάσεις.
Το πρόγραμμα προέβλεπε τη στείρωση 650 ζώων συνολικά αλλά οι 4 γιατροί δούλεψαν ασταμάτητα πολύ περισσότερες ώρες με αποτέλεσμα να στειρωθούν πολύ περισσότερα ζώα.
Επίσης δέκα κορίτσια ηλικίας από 16-17 ετών από  γυμνάσιο της Καλιφόρνια μάζεψαν από το χαρτζηλίκι τους 600 ευρώ και αγόρασαν υλικά για να κατασκεύασουν 20 σπιτάκια για τα σκυλιά του κυνοκομείου.
Τα κορίτσια ανήκουν σε έναν σύλλογο που λέγεται Bright Lights ενώ πραγματοποίησαν και άλλες δράσεις στο νησί τις 5 μέρες που έμειναν.
Τα παιδιά από την Αμερική ήρθαν στη Ρόδο με την μεσολάβηση της Mary Booth από το Ντένβερ που είναι εθελόντρια και μέλος της Φιλοζωικής.
Την Παρασκευή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Πόκκιας επισκέφθηκε το κυνοκομείο και έδωσε στους γιατρούς από ένα τιμητικό δίπλωμα και ένα βιβλίο εκ μέρους του δήμου σαν ένα μικρό δείγμα ευχαριστιών για την προσφορά τους στο νησί.
http://www.rodiaki.gr/

Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου