Ποινή κάθειρξης 15 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ποινή κάθειρξης 15 ετών και 3 μηνών επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω στον Χ. Κ. του Α., αθίγγανο, κάτοικο Ρόδου, που κρίθηκε, ερήμην ένοχος, απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για απόπειρα κλοπής...
Ο κατηγορούμενος φέρεται την 22.01.2013 να αποπειράθηκε να αφαιρέσει από την οικία της κ. Ζωοπηγής Μπουρνέλη διάφορα αντικείμενα, πλην όμως η πράξη του δεν ολοκληρώθηκε διότι έγινε αντιληπτός από την ως άνω ένοικο και αποχώρησε από την οικία.
Την ανωτέρω ημέρα και ώρα ο κατηγορούμενος μετέβη συγκεκριμένα στην οικία της ανωτέρω επί της οδού Αγ. Νικολάου. Εκεί αφαίρεσε το εξωτερικό παράθυρο και προσπάθησε να εισέλθει εντός, πλην όμως έγινε αντιληπτός από την ανωτέρω ένοικο, η οποία ειδοποίησε τον ανιψιό της και την αστυνομία.
Στο σημείο έφτασε ένα περιπολικό στο οποίο επέβαιναν δύο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Κατά την άφιξή τους ο ανιψιός του θύματος τους ενημέρωσε για το περιστατικό, ενώ μετά από λίγο διήλθε από το σημείο ο κατηγορούμενος οδηγώντας ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο.
Στην πρόσκληση των αστυνομικών να σταματήσει, ο κατηγορούμενος ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή, ενώ οι αστυνομικοί άρχισαν να τον καταδιώκουν. Ο κατηγορούμενος στην οδό Κλαυδίου Πέππερ ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και βγήκε στη νέα περιφερειακή οδό και λίγα μέτρα παρακάτω εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της νέας επαρχιακής οδού κατευθυνόμενος προς τον καταυλισμό των τσιγγάνων. Οι αστυνομικοί τον είχαν ήδη προσπεράσει και τον ανέμεναν στην είσοδο του καταυλισμού, την ώρα δε που ο κατηγορούμενος κατέφθανε στο σημείο, ένας εκ των δύο αστυνομικών του έκανε σήμα να σταματήσει.
Αυτός όμως κινήθηκε με ταχύτητα ευθεία κατά πάνω του με σκοπό να τον χτυπήσει και να αποφύγει τη σύλληψη. Την τελευταία στιγμή ο αστυνομικός τον απέφυγε, ενώ ο κατηγορούμενος βλέποντας ότι πίσω από εκείνον τον ανέμενε δεύτερος αστυνομικός πάλι συνέχισε την πορεία του με σκοπό να χτυπήσει και αυτόν.
Στην προσπάθεια δε του πρώτου να τον αποφύγει, ο κατηγορούμενος άπλωσε το πόδι του με σκοπό να τον κλωτσήσει, εντούτοις δεν τα κατάφερε διότι τον απέφυγε με ελιγμό την τελευταία στιγμή.


 Πηγή: www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου