Με τίτλο "Δεν είναι στραβός ο γιαλός εμείς στραβά αρμενίζουμε" ο κυνηγετικός σύλλογος Ρόδου δια μέσω του γενικού του γραμματέα..
αντέδρασε έντονα πριν από λίγο στην σκέψη που εξέφρασε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Φιλήμονας Ζαννετίδης, να εξεταστεί το ενδεχόμενο να επιτραπεί το κυνήγι του ελαφιού στη Ρόδο.
Στο άρθρο, αναφέρεται συγκεκριμένα:
"Διάβασα το άρθρο της εφημερίδας ΡΟΔΙΑΚΗ και προς στιγμήν νόμιζα ότι είναι πρωταπριλιά!
Να επιτραπεί το κυνήγι των ελαφιών γιατί προκαλούν ζημιές σε καλλιέργειες. Όσον αφορά τις ζημιές, υπάρχει  κράτος και οργανισμοί που είναι υποχρεωμένοι να εκτιμήσουν τις ζημιές και να αποζημιώσουν τους αγρότες.
Σκεπτόμενος πως ίσως το κράτος δεν θέλει ή αδυνατεί να πληρώσει τις ζημιές που προκαλούν τα ελάφια σε καλλιέργειες, σε διάφορες περιοχές του νησιού, υπάρχει λοιπόν η σκέψη να επιτραπεί το κυνήγι τους!
Από  τις ίδιες εκτιμήσεις προκύπτει ότι ο αριθμός τους είναι κοντά στις 3.000 λοιπόν, στο περίπου…
Εγώ και ο καθένας από μας, μπορεί να εκτιμήσει τον πληθυσμό τους σε 1000 ή 2000 ή 6000 ή 50000 από όσα ξέρω είναι σχεδόν αδύνατο να έχουμε ακριβή αριθμό επειδή πρόκειται για άγρια πανίδα και αυτό πιστεύω για ευνόητους λόγους.
Δεν υπάρχει νόμιμος κυνηγός στο νησί της Ρόδου που να στρέψει το όπλου σε ένα είδος που αποτελεί σύμβολο για το νησί και έχει γίνει σήμα κατατεθέν.
Ποιους θα επιλέξετε να κυνηγήσουν και με ποιό τρόπο; Με τι άδεια και με τι μέσα; Μήπως θα γίνει μέσα στην κυνηγετική σεζόν;
Αν γίνει τότε, να έχετε κατά νου πως τα θηλυκά έρχονται σε οίστρο από τον Οκτώβριο, ζευγαρώνουν και γεννούν μετά από κυοφορία 8 μηνών περίπου τον Ιούνιο.
Θα μπορούσα να παραθέσω πολλούς λόγους για το παράλογο του πράγματος…, αλλά θεωρώ και ελπίζω πως θα πρυτανεύσει η λογική και δε θα τεθεί σε εφαρμογή κάτι τόσο απεχθές.
Και κάτι ακόμα: Εμάς, τους ως κυνηγούς, το ελάφι ως παρουσία για τα δάση του νησιού μας, προκαλεί διάφορα προβλήματα στην διαδικασία του κυνηγιού αλλά ποτέ μα ποτέ δεν στρέφουμε τα  όπλα εναντίον τους.
Εύχομαι να μην υλοποιηθεί ποτέ αυτό που διάβασα στο άρθρο αυτό και θα αποτελέσει ένα αμάρτημα για τον ίδιο μας τον τόπο.

Για την υπογραφή με εκτίμηση
Μαστρογεωργίου Γιάννης, πρώην πρόεδρος του κυνηγητικού Συλλόγου της Ρόδου και νυν γενικός γραμματέας του