Ρόδος: Τσιγγανομαχαλάς έγιναν τα πάρκα του νησιού..Μέχρι και... στρώματα άπλωσαν σε περιοχές με... θέα

Νέο θερινό... καταυλισμό έστησαν τις τελευταίες μέρες στο Πάρκο της περιοχής ΚΟΒΑ (πάνω από την Τάφρο) ομάδες ΡΟΜΑ που έφθασαν με...
καραβάνια στο νησί μας του τελευταίους μήνες, αναλαμβάνοντας δράσεις... επαιτείας από την Παλιά Πόλη μέχρι και τη Νότια Ρόδο!Καθημερινή εικόνα στα πάρκα της Ρόδου. Τα οποία σημειωτέων καθαρίστηκαν πριν από μερικούς μήνες από τις υπηρεσίες του Δήμου και τους εθελοντές.
Σκουπίδια, απλωμένα ρούχα, σεντόνια μέχρι και στρώματα πεταμένα προκειμένου να κοιμούνται μέρα και νύχτα, συνθέτουν την τριτοκοσμική εικόνα που εκθέτει τη Ρόδο μας διεθνώς.
Κάποτε, στα παλιά τα χρόνια, πριν δηλαδή από 60 χρόνια, σε τούτο το νησί υπήρχαν (και λειτουργούσαν όπως έπρεπε) υπηρεσίες, νόμοι και κανόνες.Κρεβατοκάμαρα με... θέα θάλασσα. Πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα και τα θαύματα σε τούτο το νησί ακόμα;
Ήταν αδιανόητο στην αιχμή της τουριστικής σεζόν, να κατέβουν καραβάνια περιπλανώμενων αθίγγανων και όχι μόνο  και να στήσουν βιομηχανίες ζητιανιάς από άκρη σε άκρη του νησιού μας, αποκομίζοντας τεράστια ποσά και χρησιμοποιώντας από βρέφη μέχρι ανήλικα παιδάκια σε αυτόν τον τριτοκοσμικό παραλογισμό.
Καθημερινή εικόνα στα πάρκα της Ρόδου.  Τα οποία σημειωτέων καθαρίστηκαν πριν από μερικούς μήνες από τις υπηρεσίες του Δήμου και τους εθελοντές.
Κρεβατοκάμαρα με... θέα θάλασσα. Πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα και τα θαύματα σε τούτο το νησί  ακόμα;
Πριν από 60 χρόνια, υπήρχε και λειτουργούσε κράτος στη χώρα μας. Σήμερα;Πριν από 60 χρόνια, υπήρχε και λειτουργούσε κράτος στη χώρα μας. Σήμερα;
Το δημοσίευμα της Ροδιακής στις 14 Ιουνίου 1956 είναι ενδεικτικό του πώς αντιμετωπίζονταν τότε παρόμοιες καταστάσεις.
Κρεβατοκάμαρα με πολύ καλύτερη θέα από την προηγούμενη!  Κατά τα άλλα, αναρωτιόμαστε γιατί πάμε από το κακό στο χειρότερο.Κρεβατοκάμαρα με πολύ καλύτερη θέα από την προηγούμενη! Κατά τα άλλα, αναρωτιόμαστε γιατί πάμε από το κακό στο χειρότερο.
Υπαίθρια χωματερή. Σε απόσταση ελάχιστων μέτρων από τα κεντρικά λιμάνια της Ρόδου. Υπαίθρια χωματερή. Σε απόσταση ελάχιστων μέτρων από τα κεντρικά λιμάνια της Ρόδου.
www.rodiaki.gr

Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου