21χρονος Ιταλός απατεώνας «φέσωσε» Ρόδιους επιχειρηματίες!

Ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων με αγωγή αποζημίωσης από αδικοπραξία σε βάρος 21χρονου Ιταλού απατεώνα θα προσφύγει Ροδίτης ξενοδόχος...
Ο Ιταλός έχει καταδικαστεί, όπως έγραψε η «δημοκρατική», σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως με απόφαση του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, που τον έκρινε ένοχο εξακολουθητικής απάτης.
Ο ξενοδόχος υπέβαλε την 14η Ιουλίου 2016 μήνυση σε βάρος του Ιταλού υποστηρίζοντας ότι δύο ημέρες ενωρίτερα, ενώ βρισκόταν στους χώρους του ξενοδοχείου του, εμφανίστηκε ενώπιόν του ο Ιταλός, για να τον ενημερώσει ότι πριν κάποια χρόνια είχε διαμείνει στο ξενοδοχείο με τον πατέρα του και ήταν καλός πελάτης λέγοντάς του ότι ήθελε και εφέτος να μείνει στο ξενοδοχείο αλλά ήταν γεμάτο, με αποτέλεσμα να κλείσει αλλού τις διακοπές του.
Του ζήτησε εν συνεχεία να τον εξυπηρετήσει δίνοντάς του ένα χρηματικό ποσό γιατί είχε χάσει τα χρήματα που είχε για τις διακοπές του, το διαβατήριο και την ταυτότητά του.
Ο ξενοδόχος προέβη σε έλεγχο στο τερματικό του ξενοδοχείου και διαπίστωσε ότι πράγματι ο πατέρας του είχε κατά το παρελθόν μείνει στο ξενοδοχείο του και επειδή ήταν καλός πελάτης, αποφάσισε να δώσει στον 21χρονο 1000 ευρώ.
Πριν του παραδώσει τα μετρητά, ο Ιταλός του επέδειξε ένα έγγραφο της Deutsche Bank, στο οποίο φαίνεται μεταφορά ίσου ποσού από λογαριασμό του Ιταλού στον λογαριασμό του ξενοδόχου στην Εθνική Τράπεζα.
Το συγκεκριμένο έγγραφο ήταν μια ηλεκτρονική απόδειξη μεταφοράς χρημάτων.
Την ίδια ημέρα σε συζήτηση που είχαν, ο 21χρονος είπε στον ξενοδόχο ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα ποσοστό του ξενοδοχείου.
Την επόμενη ημέρα ο 21χρονος μετέβη εκ νέου στο ξενοδοχείο και ζήτησε τον ξενοδόχο. Του ζήτησε συγκεκριμένα επιπλέον χρήματα λέγοντάς του ότι είχε ξοδέψει τα 1.000 ευρώ, που του είχε δώσει την προηγούμενη, και του επέδειξε μια νέα απόδειξη ηλεκτρονικής συναλλαγής στην οποία φαινόταν η μεταφορά ποσού ύψους 5.000.000 ευρώ(!!!) στον λογαριασμό του στην Εθνική Τράπεζα, λέγοντας του μάλιστα ότι επρόκειτο για μια αρχική καταβολή προκειμένου να αγοράσει το 40% των μετοχών της ξενοδοχειακής εταιρείας.
Ο ξενοδόχος του έδωσε 1.500 ευρώ σε μετρητά και την 14η Ιουλίου 2016 το μεσημέρι μετέβη στην Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εμβασμάτων που θα πιστώνονταν στον λογαριασμό του.
Η τράπεζα τον ενημέρωσε ότι δεν υπήρχε πιστωμένο έμβασμα στον λογαριασμό του αλλά ούτε και έμβασμα σε εκκρεμότητα.
Λίγη ώρα μετά την αποχώρησή του από το κατάστημα της τράπεζας δέχτηκε εξάλλου τηλεφώνημα από υπάλληλο που τον ενημέρωσε ότι εμφανίστηκε στην τράπεζα και άλλο άτομο, για να ελέγξει αν ο ίδιος Ιταλός του είχε εμβάσει χρήματα.
Πιο συγκεκριμένα ο 21χρονος μετέβη την 14η Ιουλίου 2016 το πρωί σε τουριστικό πρακτορείο στην οδό Μανδηλαρά και ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να του εκδώσει ένα εισιτήριο αξίας 126 ευρώ για το δρομολόγιο Ρόδου – Πειραιά με το πλοίο Superfast XII για την ίδια ημέρα και ώρα 17.00.
Έβγαλε το τηλέφωνό του για να πληρώσει τον πράκτορα λέγοντάς του ότι δεν είχε μετρητά και επειδή το εισιτήριο δεν ακυρώνεται και υπήρχε κίνδυνος να χάσει τα χρήματα της αξίας του ο πράκτορας του έδωσε τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού.
Όταν του είπε ότι ολοκλήρωσε την μεταφορά, ο πράκτορας του ζήτησε να του στείλει στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο το αποδεικτικό της κατάθεσης.
Εκείνη τη στιγμή ο Ιταλός ζήτησε από τον πράκτορα τον κωδικό του wifi για να του το στείλει. Επειδή όμως δεν είχε ασύρματο δίκτυο, του πέρασε το αποδεικτικό της κατάθεσης σε ένα usb stick για να το εκτυπώσει και εν συνεχεία έφυγε.
Ο πράκτορας απόρησε στη συνέχεια για το ό,τι ο Ιταλός, ενώ αρχικά έκανε ηλεκτρονικά την μεταφορά από το κινητό του στη συνέχεια του είχε δηλώσει ότι δεν είχε σύνδεση internet και μετέβη στην τράπεζα για να διαπιστώσει ότι δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζουν αν έχει γίνει έμβασμα αμέσως και περαιτέρω ότι είχε μεταβεί εκεί και ο ξενοδόχος και ζητούσε πληροφορίες για εμβάσματα από έναν Ιταλό.
Ο Ιταλός συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και αναγνωρίστηκε από τα θύματα ενώπιον των οποίων ομολόγησε ότι οι ηλεκτρονικές αποδείξεις εμβασμάτων που τους είχε παρουσιάσει ήταν πλαστές.
Ισχυρίστηκε όμως ότι ο ξενοδόχος δεν του είχε δανείσει 2.500 ευρώ αλλά 500 ευρώ. Δεν θέλησε να δώσει εξηγήσεις γιατί είχε εκδώσει εισιτήριο από το πρακτορείο με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας. Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου