Ρόδος, έρωτας με την πρώτη ματιά

Πατάς το πόδι σου στο νησί, την αντικρύζεις και αναφωνείς, ιδού η Ρόδος, μιά πόλη που θέλω να ζήσω.
Μόνιμα, for the rest of my life. Η Ρόδος ανήκει στην κατηγορία πόλης, πρωτεύουσας νησιού, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα, σε επίπεδο υποδομών ζωής, απο οποιαδήποτε πρωτεύουσα της ελλάδας ή της ευρώπης.
Το αντίθετο μάλλον ισχύει, είναι ένας top, κοσμοπολίτικος προορισμός αλλά και μιά πανέμορφη, οργανωμένη , αναπτυσσόμενη πόλη. Η ρυμοτομία της κλασική. Η σύγχρονη πόλη, αναπτυγμένη γύρω απο την παλιά, συνέχεια και προέκτασή της. Η μεσαιωνική πόλη, η οποία αναδείχθηκε το 1988 μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, ψηφιδωτό ιστορίας.




Το κάστρο των ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, το παλάτι του Μέγα Μάγιστρου, οι πλατείες, τα δημόσια κτίρια, ο δρόμος των ιπποτών, ο καθεδρικός ναός, είναι σύμβολα της ιταλικής, κατα κύριο λόγο, αλλά και της οθωμανικής επιρροής στην αρχιτεκτονική και την αισθητική της.
Τα πλακόστρωτα σοκάκια, γεμάτα ζωή, μνήμες, εικόνες, σε ξεναγούν στο παρελθόν και σε οδηγούν στη νέα πόλη και την παραλία. Θέματα προσανατολισμού δεν έχεις, θέματα οργάνωσης χρόνου ίσως. Χρειάζεσαι χρόνο και σίγουρα αυτοκίνητο για να την εξερευνήσεις σε όλο της το μεγαλείο και σε όλη της την έκταση. Αν είσαι city lover, είσαι στο στοιχείο σου. Το backpack και προετοιμάσου για πολύ περπάτημα.
Παραλίες




Ιαλυσσός (παράδεισος του windsurf), Ιξιά ( κοντά στην πόλη), Καλλιθέα (για τους λάτρεις του scuba diving και του γυμνισμού), Άγιος Πάυλος ( γαλαζοπράσινα νερά), Άντονι Κουίν (κρυστάλλινα νερά, παραλία με ονοματεπώνυμο), Λίνδος (κοσμοπολίτικη, με πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες), Φαληράκι (η καρδιά της νεολαίας και της νυχτερινής ζωής, εννοείται με τμήμα γυμνιστών), Τσαμπίκα (οικογενειακή) είναι κάποιες απο τις παραλίες που υπάρχουν στο νησί και καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις. Προσβάσιμες με τα πόδια, κοντά στην πόλη, με συγκοινωνίες και μεταφορικό μέσο οι πιό απομακρυσμένες.
Sightseeing spots




Η πόλη της Ρόδου, είναι ένα ζωντανό μνημείο μείξης επιρροών και τεχνοτροπίας, με κυρίαρχη την ιταλική. Απόλυτα λογικό αν σκεφτεί κανείς οτι στους αιώνες ιστορίας της κατακτήθηκε και κατοικήθηκε απο γότθους, βυζαντινούς, Σαρακηνούς, οθωμανούς, γενοβέζους, σταυροφόρους, ιταλούς. Αυτό καθιστά, ιδιαίτερα την μεσαιωνική πόλη, ένα ανοιχτό μουσείο αρχιτεκτονικής και ιστορίας.
Το κάστρο των ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, το παλάτι του Μέγα Μάγιστρου, ο δρόμος των ιπποτών, ο ναός της Αφροδίτης, το τζαμί του Σουλειμάν, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό Μουσείο, ο κολοσσός της Ρόδου , το Ενυδρείο, το περιβόητο καζίνο, είναι σημαία αναφοράς , must see όποιος επισκεφτεί την πόλη. Σε κοντινές ή και λίγο πιό μακρινές αποστάσεις, υπάρχουν η κοιλάδα με τις πεταλούδες, το πάρκο Ροδίνι, η Λίνδος, ο λόφος του Μόντε Σμίθ, και συμπληρώνουν το puzzle εξερεύνησης με κοντινές εκδρομές.




Summer events
- Σωκράτης Μάλαμας - 31 Ιουλίου, Δημοτικό Γήπεδο Έμπωνα
- Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη, στα αρχαία ελληνικά (με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους) 10 Αυγούστου, Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου, Μελίνα Μερκούρη
- Γιάννης Χαρούλης 30 Αυγούστου, Αρχαίο Στάδιο Ρόδου
Πηγή: bovary.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου