Εμπλοκή με την ασφαλτόστρωση της Ε.Ο. Ρόδου-Καλλιθέας

Εμπλοκή έχει ανακύψει με την ολοκλήρωση της εργολαβίας για την συντήρηση της επαρχιακής οδού Ρόδου – Καλλιθέας μετά την απόφαση του αρμόδιου γραφείου των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, να μην...
παρατείνει την προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου και περαιτέρω να απαιτήσει την άμεση αποκατάσταση κακοτεχνιών που διαπίστωσε από έλεγχο στο εκτελούμενο έργο.
Πιο συγκεκριμένα το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού δαπάνης, ύψους 298.911,48 ευρώ, κατακυρώθηκε μετά από διαγωνισμό στην εταιρεία των Αθηνών  P & C Development S.A., που προσέφερε έκπτωση ύψους 43,62%.
Το έργο προβλέπει τμηματικές παρεμβάσεις στην επαρχιακή οδό από το ύψος του Lidl, που ξεκινά η αρμοδιότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μέχρι το ξενοδοχείο Kresten Palace.
H σύμβαση με τον ανάδοχο υπεγράφη την 1η Απριλίου 2016 και το έργο έχει προθεσμία ολοκλήρωσης την 31η Αυγούστου 2016.
Η ανάδοχος εταιρεία ενημέρωσε εγγράφως την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ότι ζητεί παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης και προτείνει να συνεχίσει την εργολαβία τον Σεπτέμβριο, επικαλούμενη ότι υπάρχει δυσχέρεια στην ασφαλτόστρωση του δρόμου κυρίως λόγω της αυξημένης κίνησης που παρατηρείται στην οδό την συγκεκριμένη περίοδο.
Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου απέρριψαν το αίτημα και ταυτόχρονα με έγγραφά τους ζήτησαν την αποκατάσταση των κακοτεχνιών και συγκεκριμένα ενός τμήματος 450 περίπου μέτρων, που ξεκινά από το  ξενοδοχείο “Eden Rock” στο οποίο κρίθηκε ότι ο δρόμος δεν έχει την απαιτούμενη από τις προδιαγραφές ομαλότητα και ζητήθηκε η εκ νέου ασφαλτόστρωσή του αλλά και ενός τμήματος στην στροφή μετά το βενζινάδικο της BP πρίν το ξενοδοχείο “Kresten Palace”, που κρίθηκε επικίνδυνο για τους οδηγούς.
Στο μεταξύ μείζον θέμα έχει ανακύψει στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εξαιτίας του γεγονότος ότι η ΔΕΥΑ Ρόδου προχωρεί σε παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο χωρίς να ενημερώσει, να ζητήσει την άδεια αλλά και να λαμβάνει τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας κατά την εκτέλεση των εργασιών. Την 25η Ιουλίου 2016 σημειώθηκε μάλιστα σοβαρό ατύχημα με θύμα έναν οδηγό μοτοσυκλέτας που έπεσε σε «τρύπα», που άφησε η ΔΕΥΑ Ρόδου στη μέση της επαρχιακής οδού, ενώ ανάλογα ατυχήματα και δυσμενή σχόλια έχουν προκληθεί από όμοιες παρεμβάσεις εγκαρσίως της επαρχιακής οδού στη Λάρδο.
Οι   Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου απέστειλαν εξάλλου την 26η Ιουλίου 2016 στην ΔΕΥΑ Ρόδου και κοινοποίησαν και στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου το ακόλουθο έγγραφο:
«ΘΕΜΑ: Εργασίες επί του οδοστρώματος στην επαρχιακή οδό Ρόδου-Καλλιθέας
Στις 25-7-2016 στο ύψος του super-market Μαρινόπουλος επί της επαρχιακής οδού Ρόδου-Καλλιθεας, διαπιστώθηκε από την Υπηρεσία μας ότι εκτελούσατε εργασίες κάθετα του οδοστρώματος χωρίς καμία ενημέρωση μας , ώστε να σας χορηγηθεί άδεια των εργασιών των οποίων εκτελούσατε και με χωρίς καμία προφύλαξη για τα διερχόμενα οχήματα με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος. Επειδή επανειλημμένως σας έχουμε εφιστήσει την προσοχή σας, σε επόμενη επέμβαση χωρίς τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις θα καταστείτε καθ’όλα υπεύθυνοι σε περίπτωση πρόκλησης ατυχήματος».


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου