Μεγάλες διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση του Ιταλού απατεώνα! Εξαπάτησε πολλούς επιχειρηματίες

Διαστάσεις αναμένεται να προσλάβει η έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου γύρω από την δράση 21χρονου Ιταλού απατεώνα, ο οποίος...
καταδικάστηκε μόλις πρόσφατα από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως, μετά την διαπίστωση ότι ενεπλάκη σε ούκ ολίγες υποθέσεις εξαπάτησης επιχειρηματιών σε Ρόδο και Κω και πολύ πιθανότατα και στην Κρήτη.
Ο R. A. M. του D. M., που γεννήθηκε στο Μιλάνο της Ιταλίας και έλκει την καταγωγή του από το Βουκουρέστι της Ρουμανίας, φέρεται ως γόνος πλούσιας οικογένειας και γιός προέδρου μη κυβερνητικής οργάνωσης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα ασκεί καθήκοντα διπλωμάτη στο Nτουμπάϊ.
Ο 21χρονος σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες πριν την άφιξή του στο νησί της Ρόδου είχε συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του την 8η Ιουνίου 2016 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Κω.
Με ταξί είχε, συγκεκριμένα, φτάσει σε γνωστή ξενοδοχειακή μονάδα στο Ψαλίδι της Κω και ο οδηγός του οχήματος κάλεσε τον διευθυντή για να τον ενημερώσει ότι ο πελάτης του, που παρουσιάζεται ως εξαιρετικά εύπορος, ερχόμενος από την Κρήτη στην Κω έχασε το πορτοφόλι του.
Ο 21χρονος, που παρουσιάστηκε ενώπιον του διευθυντή του ξενοδοχείου φορώντας ακριβά χρυσά κοσμήματα, ζήτησε αρχικά να τον οδηγήσουν σε ένα ενεχυροδανειστήριο προκειμένου να πωλήσει ορισμένα από αυτά για να αντιμετωπίσει τα πρώτα έξοδά του, πείθοντας στη συνέχεια τον ξενοδόχο ότι θα μετέφερε σε λογαριασμό της επιχείρησης μέσω του κινητού του τηλεφώνου από την Deutsche Bank με την οποία συνεργάζεται χρήματα για να καλύψει τα έξοδα διαμονής του.
Ο Ιταλός προέβη σε δήθεν μεταφορά 2.500 ευρώ σε λογαριασμό του ξενοδοχείου και έδειξε την σχετική απόδειξη ηλεκτρονικής μεταφοράς στον διευθυντή του ξενοδοχείου ο οποίος του έδωσε 200 ευρώ σε μετρητά, πλήρωσε το ταξί και ανέλαβε την φιλοξενία του.
Δύο μέρες μετά κι ενώ τα χρήματα δεν είχαν μεταφερθεί ούτε και υπήρχε έμβασμα ο Ιταλός ισχυρίστηκε ότι επειδή είχε κάνει πολλά εμβάσματα για να καλύψει τα έξοδα του οι μεταφορές μπλοκαρίστηκαν από υπηρεσία ελέγχου στην Ελβετία. Ο διευθυντής του ξενοδοχείου του έδωσε προθεσμία να βρεί τα χρήματα και όταν διαπίστωσε ότι είχε εξαπατηθεί υπέβαλε μήνυση σε βάρος του στην οποία επεσήμανε ότι οφείλει και το χρηματικό ποσό των 1.293 ευρώ για την διαμονή του στο ξενοδοχείο.
Ο 21χρονος ωστόσο δεν οδηγήθηκε ενώπιον του αυτοφώρου αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.
Όταν ήλθε στη Ρόδο η δράση του δεν περιορίστηκε στην εξαπάτηση ενός ξενοδόχου και ενός ιδιοκτήτη τουριστικού πρακτορείου.
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 21χρονος, που κατέλυσε σε ξενοδοχείο στο Κιοτάρι, με την γιαγιά, την μητέρα του και παρέα, εξέπληξε τους πάντες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο νησί, επιδεικνύοντας τα «πλούτη» του ακόμη και τραπεζικούς λογαριασμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ μέσω του κινητού του τηλεφώνου.
Μετέβη συγκεκριμένα σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της περιοχής και παρήγγειλε για παρέα 5 ατόμων που τον συνόδευε 10 μπουκάλια αλκοολούχων ποτών αξίας 700 ευρώ ενώ προσέγγισε τον ιδιοκτήτη λέγοντας του ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει την επιχείρηση έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ. Τον έπεισε επειδή του είχαν τελειώσει τα μετρητά να του δανείσει 150 ευρώ ενώ άφησε απλήρωτο τον λογαριασμό υποσχόμενος ότι θα τον τακτοποιήσει.
Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης έψαξε τον Ιταλό στο ξενοδοχείο του και βρήκε την γιαγιά του. Οργισμένος ζήτησε να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του πράγμα που έκανε η γιαγιά του λέγοντας του ότι ο εγγονός της αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.
Ανάλογη απάτη φέρεται να διέπραξε και σε άλλο νυχτερινό κέντρο της περιοχής αφήνοντας φέσι σε ποτά ύψους 1.700 ευρώ ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οφειλές άφησε και σε επιχείρηση ενοικίασης μοτοποδηλάτων από την οποία μίσθωσε μια «γουρούνα».
Οι έρευνες των αστυνομικών αναμένεται να επεκταθούν σε Ρόδο, Κω και Κρήτη ενώ θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα υποβληθεί και νέα δικογραφία σε βάρος του για αδικήματα που διέπραξε εκτός του αυτοφώρου.
Θυμίζουμε ότι Ροδίτης ξενοδόχος υπέβαλε την 14η Ιουλίου 2016 μήνυση σε βάρος του Ιταλού υποστηρίζοντας ότι δύο ημέρες ενωρίτερα, ενώ βρισκόταν στους χώρους του ξενοδοχείου του, εμφανίστηκε ενώπιόν του ο Ιταλός, για να τον ενημερώσει ότι πριν κάποια χρόνια είχε διαμείνει στο ξενοδοχείο με τον πατέρα του και ήταν καλός πελάτης λέγοντάς του ότι ήθελε και εφέτος να μείνει στο ξενοδοχείο αλλά ήταν γεμάτο, με αποτέλεσμα να κλείσει αλλού τις διακοπές του.
Του ζήτησε εν συνεχεία να τον εξυπηρετήσει δίνοντάς του ένα χρηματικό ποσό γιατί είχε χάσει τα χρήματα που είχε για τις διακοπές του, το διαβατήριο και την ταυτότητά του.
Ο ξενοδόχος προέβη σε έλεγχο στο τερματικό του ξενοδοχείου και διαπίστωσε ότι πράγματι ο πατέρας του είχε κατά το παρελθόν μείνει στο ξενοδοχείο του και επειδή ήταν καλός πελάτης, αποφάσισε να δώσει στον 21χρονο 1000 ευρώ.
Πριν του παραδώσει τα μετρητά, ο Ιταλός του επέδειξε ένα έγγραφο της Deutsche Bank, στο οποίο φαίνεται μεταφορά ίσου ποσού από λογαριασμό του Ιταλού στον λογαριασμό του ξενοδόχου στην Εθνική Τράπεζα.
Το συγκεκριμένο έγγραφο ήταν μια ηλεκτρονική απόδειξη μεταφοράς χρημάτων.
Την ίδια ημέρα σε συζήτηση που είχαν, ο 21χρονος είπε στον ξενοδόχο ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα ποσοστό του ξενοδοχείου.
Την επόμενη ημέρα ο 21χρονος μετέβη εκ νέου στο ξενοδοχείο και ζήτησε τον ξενοδόχο. Του ζήτησε συγκεκριμένα επιπλέον χρήματα λέγοντάς του ότι είχε ξοδέψει τα 1.000 ευρώ, που του είχε δώσει την προηγούμενη, και του επέδειξε μια νέα απόδειξη ηλεκτρονικής συναλλαγής στην οποία φαινόταν η μεταφορά ποσού ύψους 5.000.000 ευρώ(!!!) στον λογαριασμό του στην Εθνική Τράπεζα, λέγοντας του μάλιστα ότι επρόκειτο για μια αρχική καταβολή προκειμένου να αγοράσει το 40% των μετοχών της ξενοδοχειακής εταιρείας.
Ο ξενοδόχος του έδωσε 1.500 ευρώ σε μετρητά και την 14η Ιουλίου 2016 το μεσημέρι μετέβη στην Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εμβασμάτων που θα πιστώνονταν στον λογαριασμό του.
Η τράπεζα τον ενημέρωσε ότι δεν υπήρχε πιστωμένο έμβασμα στον λογαριασμό του αλλά ούτε και έμβασμα σε εκκρεμότητα.
Λίγη ώρα μετά την αποχώρησή του από το κατάστημα της τράπεζας δέχτηκε εξάλλου τηλεφώνημα από υπάλληλο που τον ενημέρωσε ότι εμφανίστηκε στην τράπεζα και άλλο άτομο, για να ελέγξει αν ο ίδιος Ιταλός του είχε εμβάσει χρήματα.
Πιο συγκεκριμένα ο 21χρονος μετέβη την 14η Ιουλίου 2016 το πρωί σε τουριστικό πρακτορείο στην οδό Μανδηλαρά και ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να του εκδώσει ένα εισιτήριο αξίας 126 ευρώ για το δρομολόγιο Ρόδου – Πειραιά με το πλοίο Superfast XII για την ίδια ημέρα και ώρα 17.00.
Έβγαλε το τηλέφωνό του για να πληρώσει τον πράκτορα λέγοντάς του ότι δεν είχε μετρητά και επειδή το εισιτήριο δεν ακυρώνεται και υπήρχε κίνδυνος να χάσει τα χρήματα της αξίας του ο πράκτορας του έδωσε τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού.
Όταν του είπε ότι ολοκλήρωσε την μεταφορά, ο πράκτορας του ζήτησε να του στείλει στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο το αποδεικτικό της κατάθεσης.
Εκείνη τη στιγμή ο Ιταλός ζήτησε από τον πράκτορα τον κωδικό του wifi για να του το στείλει. Επειδή όμως δεν είχε ασύρματο δίκτυο, του πέρασε το αποδεικτικό της κατάθεσης σε ένα usb stick για να το εκτυπώσει και εν συνεχεία έφυγε.
Ο πράκτορας απόρησε στη συνέχεια για το ό,τι ο Ιταλός, ενώ αρχικά έκανε ηλεκτρονικά την μεταφορά από το κινητό του στη συνέχεια του είχε δηλώσει ότι δεν είχε σύνδεση internet και μετέβη στην τράπεζα για να διαπιστώσει ότι δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζουν αν έχει γίνει έμβασμα αμέσως και περαιτέρω ότι είχε μεταβεί εκεί και ο ξενοδόχος και ζητούσε πληροφορίες για εμβάσματα από έναν Ιταλό.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου