Τσιγγάνικη μπουγάδα στο πιο... κεντρικό πάρκο της Ρόδου -Δεν υπάρχει ελπίδα τελικά σε αυτό τον τόπο

Πόλη ανοχύρωτη, ανεξέλεγκτη και ανυπεράσπιστη. Πόλη της αυθαιρεσίας, όπου ο καθένας συμπεριφέρεται και πράττει όπως τον βολεύει, χωρίς να υπολογίζει κανέναν και τίποτα...
Οι εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός της «Ροδιακής» επιβεβαιώνουν με ξεκάθαρο τρόπο ότι τελικά, με θεωρίες και σχεδιασμούς επί χάρτου, τίποτα επί της ουσίας δεν  πρόκειται να αλλάξει σε αυτό τον τόπο.
Σε ένα από τα πιο κεντρικά πάρκα της πόλης μας, (πάρκο Βύρωνος) ομάδα νεοφερμένων τσιγγάνων, είχε στήσει κανονική... μπουγάδα χθες λίγο μετά τις 8 το πρωί, απλώνοντας ρούχα, εσώρουχα, πετσέτες και παπούτσια στα... μανταλάκια!
Κανείς δεν τους ενόχλησε κι έτσι αργά το μεσημέρι, αναχώρησαν από το σημείο για το... καθημερινό  «μεροκάματο» επαιτείας, μέχρι να επιστρέψουν και πάλι.
Το φαινόμενο αυτό, είναι διαχρονικό: κάθε χρόνο τέτοια εποχή καραβάνια αθίγγανων φθάνουν στο νησί της Ρόδου. Οι οικογένειες των ΡΟΜΑ, ξεκινούν αμέσως «δουλειά» σε καίρια πόστα και επαιτούν στα πιο κεντρικά σημεία της Ρόδου, της Λίνδου, του Φαληρακίου και της Παλιάς Πόλης.
Οι προσαγωγές και οι συλλήψεις πέφτουν... βροχή σχεδόν καθημερινά, αλλά το φαινόμενο αυτό μοιάζει με εκείνο της Λερναίας Ύδρας: Έναν συλλαμβάνουν, τρεις εμφανίζονται!
http://www.rodiaki.gr/
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου