Κατηγορούνται για μαστροπεία και σωματεμπορία οι υπεύθυνοι κέντρου στο Φαληράκι

Mε βούλευμα, που εξέδωσε χθες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, απορρίφθηκε η προσφυγή για την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους των...
κατηγορούμενων για σωματεμπορία τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση από κοινού, για μαστροπεία σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση από κοινού, για μαστροπεία τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία κατ’ εξακολούθηση κατα κατά συρροή από κοινού, για παράνομη οπλοκατοχή και για επικίνδυνη σωματική βλάβη L.   S.  του   Q., 36 ετών, υπηκόου Αλβανίας και της C.   M. του  N. 28ετών υπηκόου Μολδαβίας.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» το βράδυ της 9ης Μαϊου 2016 αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στο κατάστημα «Νιρβάνα» στο Φαληράκι και διαπίστωσαν ότι η δεύτερη απασχολούσε μια 32χρονη Μολδαβή, μια 24χρονη Μολδαβή και μια 35χρονη ημεδαπή.
Η  32χρονη, που είναι αδελφή της δεύτερης κατηγορούμενης, εξεταζόμενη υποστήριξε ότι ήλθε στην Ελλάδα για να την βοηθήσει κι ότι εκείνη μαζί με τον πρώτο κατηγορούμενο την εξωθούσαν στην πορνεία προκειμένου να εξοφλήσει χρέος που είχε από την αγορά των εισιτηρίων μετάβασης της στην Ελλάδα. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι και οι δύο με την χρήση βίας την εξανάγκασαν να εκδίδεται, υποστηρίζοντας παραπέρα ότι ήλθε σε ερωτική επαφή έναντι αμοιβής με περίπου 20 πελάτες του καταστήματος κι ότι δεν εισέπραξε παρά μόνο λίγα χρήματα, που της έδωσε η αδελφή της περιστασιακά. Διατείνεται μάλιστα ότι όταν δεν υπάκουε στις εντολές που της εδίδοντο ο πρώτος την χτυπούσε στο σώμα με ένα μεταλλικό γκλόπ, το οποίο βρέθηκε.
Η 24χρονη Μολδαβή από την άλλη υποστήριξε ότι εκδιδόταν έναντι αμοιβής με την θέλησή της και ότι τα χρήματα από τις «βίζιτες» τα μοιραζόταν με τους δύο κατηγορούμενος, ενώ ισχυρίστηκε ότι έπεσε και η ίδια θύμα βίας και ότι ο πρώτος κατηγορούμενος χτυπούσε κι άλλες γυναίκες, που απασχολούσε στο στριπτιζάδικο.
Η  ημεδαπή υποστήριξε εξεταζόμενη ότι εκδιδόταν με την θέληση της και ότι κατέβαλλε ποσοστό ύψους 50 ευρώ για κάθε «βίζιτα» στον πρώτο κατηγορούμενο.
Τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον πρώτο κατηγορούμενο και στο κατάστημα βρήκαν μια 17χρονη Ρουμάνα.
Η ανήλικη κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι πρίν δύο μήνες, ενώ διέμενε στην Αθήνα με την μητέρα της την προσέγγισε μια Αλβανή και της είπε ότι μπορούσε να της βρεί δουλειά σε ένα μπαρ κονσομασιόν στο Φαληράκι της Ρόδου. Υποστήριξε ότι δύο εβδομάδες μετά την απασχόληση της στο στριπτιζάδικο συνευρέθηκε ερωτικά με έναν πελάτη σε χώρο του καταστήματος και ότι από τα 100 ευρώ που εισέπραξε 20-30 ευρώ έδωσε στον πρώτο.
Ισχυρίστηκε ότι συνευρέθηκε ερωτικά με ακόμη δύο πελάτες του ίδιου καταστήματος και ότι κατέβαλε στην Αλβανή για τον πρώτο ενάμιση μήνα παραμονή της στη Ρόδο 30 ευρώ ημερησίως διότι της είχε βρει την δουλειά.
Υποστήριξε ακόμη ότι συνευρέθηκε ερωτικά με έναν ηλικιωμένο ημεδαπό στο σπίτι του στα Κολύμπια, ενώ υπέδειξε και ένα διαμέρισμα στην περιοχή Τραγανού στο οποίο μετέβαινε με πελάτες.
Απολογούμενοι ο πρώτος υποστήριξε ότι τα όσα κατέθεσε σε βάρος του η Μολδαβή είναι ψευδή και ανυπόστατα, ενώ ισχυρίστηκε ότι η υπόθεση έχει σκηνοθετηθεί από κοινού με τους αστυνομικούς.
Αρνήθηκε ότι ήταν υπεύθυνος του καταστήματος κι ότι καμία σχέση δεν είχε με τις γυναίκες.
Υποστήριξε ακόμη ότι η Μολδαβή πάσχει από ψυχολογική ασθένεια και δημιουργεί φανταστικές ιστορίες.
Διατείνεται ακόμη ότι οι καταγγελία σε βάρος του ίδιου και της συγκατηγορούμενης του έγινε προκειμένου να εξασφαλιστεί η παραμονή των αλλοδαπών στη χώρα μας διότι λήγουν οι βίζες που τους έχουν χορηγηθεί.
Η δεύτερη κατηγορούμενη, που εγκυμονεί, αρνήθηκε ομοίως την τέλεση των αδικημάτων που της αποδίδονται.
Επεσήμανε συγκεκριμένα ότι ουδέποτε πίεσε οποιαδήποτε από τις κοπέλες να συνευρευθούν ερωτικά με πελάτες ενώ υποστήριξε ότι ο πρώτος δεν είναι υπεύθυνος του καταστήματος αλλά γνωστός της που το επισκεπτόταν ως πελάτης.
Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε συγκεκριμένα ότι δεν εξέλιπαν οι λόγοι για τους οποίους διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση των παραπάνω κατηγορούμενων και ότι προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής τους για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου