Κατηγορούνται για ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος παλαιά μέλξη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ

Για την 19η Μαΐου 2017 αναβλήθηκε χθες η εκδίκαση υπόθεσης ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου με κατηγορούμενους για ρύπανση τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑ Ρόδου του έτους 2011.
Κατηγορούμενοι είναι συγκεκριμένα, ο πρώην δήμαρχος Ρόδου κ. Ευστάθιος Κουσουρνάς και οι κ.κ. Ιωάννης Αφεντούλης, Στέργος Στάγκας, Χριστόφορος Κάσδαγλης, Ελευθέριος Καρανικόλας, Παναγιώτης Βαρβάσης, Ιωάννης Καλαποδάκης, Φιλήμονας Καλιβούρης, Ιωάννης Κουλτούρης, Στυλιανός Κούρτης και Δημήτριος Τσοπανάκης.
Κατηγορούνται ως υπαίτιοι του ότι στην ακτή Κρητικών Ρόδου στις 24 Ιουνίου 2011 από πρόθεση προκάλεσαν ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος δια της απορρίψεως λυμάτων σε ακτή και ειδικότερα: Στον ανωτέρω τόπο και κατά τον ανωτέρω χρόνο και με την ιδιότητα των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ και ειδικότερα ο 1ος ως πρόεδρος, ο 2ος ως αντιπρόεδρος και ο 3ος – 10ος ως μέλη του Δ.Σ. της ανωτέρω δημοτικής επιχείρησης, από πρόθεση και ενώ είχαν νόμιμη υποχρέωση ως εκ της ανώτερω ιδιότητας τους, δεν είχαν φροντίσει για την καλή λειτουργία του αντλιοστασίου με συνεχείς ελέγχους και συντηρήσεις της ανωτέρω επιχείρησης ύδρευσης και των δικτύων αυτής, με αποτέλεσμα να προκληθεί υπερχείλιση των ακαθάρτων υδάτων από τους αγωγούς του αντλιοστασίου, τα οποία κατέληξαν στη θάλασσα, προκαλώντας ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής τους παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Καλ. Νικολιδάκη και Β. Καταβενάκης.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου