Στο λιμάνι της Ρόδου το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό-κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό-κρουαζιερόπλοιο του κόσμου, το πολυτελές club med 2, δεσπόζει επιβλητικά από προχθές στο λιμάνι της Ρόδου και μάλιστα..
εκτάκτως, λειτούργησε το home-port για τους πάνω από 200 επιβάτες που έφερε, κάτι που αποτελεί τονωτική ένεση στο κλείσιμο μίας σεζόν κατά την οποία ο θαλάσσιος τουρισμός στη Ρόδο παρουσίασε μείωση γύρω στο 5%.
Πραγματικά εντυπωσιακό είναι αυτό το «ιδιαίτερο» κρουαζιερόπλοιο, το οποίο στην ουσία είναι ένα τεράστιο ιστιοφόρο πλοίο που το χειμώνα πραγματοποιεί ταξίδια στην Καραϊβική και το καλοκαίρι…βολτάρει στο Μεσόγειο.




Χαρακτηριστικό του είναι και η πολυτέλεια που προσφέρει στις κρουαζιέρες του για τους 384 επιβάτες που μπορεί να φιλοξενήσει ενώ έχει 214 άτομα πλήρωμα.
Προχθές, προσέγγισε το λιμάνι της Ρόδου με 264 επιβάτες, αποβίβασε 236 και θα πάρει 290 σήμερα που αναχωρεί. Σημειώνεται ότι, εκτάκτως, χθες λειτούργησε και το home-port στο τουριστικό λιμάνι.
Το ιστιοφόρο κρουαζιερόπλοιο ανήκει στη γνωστή γαλλική τουριστική εταιρεία “club med», έχει 5 κατάρτια, τα οποία ελέγχονται ηλεκτρονικά, ενώ το συνολικό εμβαδόν των πανιών του είναι 2.400 τ.μ. To ιστιοφόρο έχει μήκος 194 μέτρα, πλάτος 20 και βύθισμα 5.


Προβληματισμός για την κρουαζιέρα
Εν τω μεταξύ, προχθές, το λιμάνι της Ρόδου είχε προσεγγίσει το μεγαθήριο «celebrity EQUINOX», με 2.800 επιβάτες και πάνω από 1200 άτομα πλήρωμα, δηλαδή περίπου 4000 επιβάτες και κάθισε εδώ μία ημέρα.
Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου την ίδια ημέρα, ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος παρέστη στην έναρξή της, με αφορμή τον κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου, αναφέρθηκε σε μία συνάντηση που είχε με τον κ. Χρήστο Νικολαΐδη ο οποίος είναι σύμβουλος σε θέματα κρουαζιέρας,  και έγινε μία συζήτηση για το πως μπορεί να αυξηθεί το κομμάτι αυτό, ο θαλάσσιος τουρισμός, στη Ρόδο.
Πάντως, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Λ.Τ. κ. Μιχάλη Χριστοδούλου, η κίνηση σε σχέση με την περυσινή περίοδο είναι μειωμένη περίπου κατά 5% στο λιμάνι της Ρόδου. Όσο αφορά στα υπόλοιπα λιμάνια της δικαιοδοσίας του Λ.Τ., άλλα παρουσιάζουν αύξηση και άλλα μείωση. Και δήλωσε:
«Ευελπιστούμε σε μία καλύτερη χρονιά για το 2017, που αυτό χρειάζεται απ’ όλους τους φορείς μία συνεργασία, για να μπορέσουμε η Ρόδος να είναι ο πρωταρχικός προορισμός για όλους τους επισκέπτες που έχουν να κάνουν με την κρουαζιέρα». Η κρουαζιέρα φέτος στη Ρόδο παρουσίασε μία σημαντική μείωση σύμφωνα με τα στοιχεία ωστόσο, λόγω των γεγονότων στην ευρύτερη περιοχή, στην πορεία της σεζόν όμως ανέκαμψε η κίνηση με τα έκτακτα δρομολόγια και, έτσι, ισοφάρισε κάπως σε σχέση με την περυσινή χρονιά.
www.rodiaki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου