Σχεδόν γεμάτα και τον Σεπτέμβριο θα είναι τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Σχεδόν γεμάτα θα είναι περίπου μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου τα ξενοδοχεία της Ρόδου σύμφωνα με τα στοιχεία, που έχει ο κλάδος, εξέλιξη η οποία κρίνεται αρκετά ικανοποιητική...

Οι πληρότητες που και τον Αύγουστο κινούνταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, αναμένεται να συνεχιστούν σε καλά επίπεδα όχι μόνο για το μήνα που διανύουμε αλλά και για τον Οκτώβριο, ο οποίος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα κινηθεί λίγο πιο πάνω από τα περσινά επίπεδα.
Άλλωστε έχει επιβεβαιωθεί και το γεγονός ότι θα εκτελεστούν και έξτρα πτήσεις της τελευταίας στιγμής.
Την καλή αυτή εξέλιξη της τουριστικής περιόδου, επιβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος της ΕΞΡ Γιώργος Τσέλιος, που δήλωσε στη «Ρ» ότι, τους τρεις τελευταίους μήνες η κατάσταση βελτιώθηκε και τίποτα δε θυμίζει το κακό ξεκίνημα της φετινής χρονιάς.
Σημειώνεται ότι για να καλυφθεί η ζήτηση που αυξήθηκε από τα μέσα Ιουλίου και έπειτα δρομολογήθηκαν στη γραμμή προς Ρόδο και μεγάλα αεροσκάφη τα οποία στην αρχή της σαιζόν δεν εκτελούσαν πτήσεις.
Μάλιστα οι εκτιμήσεις των συναδέλφων του θέλουν τη σαιζόν να εξελίσσεται καλά κάτι που συνέβαλε στο να υπογραφούν με αύξηση τα συμβόλαια της επόμενης χρονιάς.
Παρ’ όλα αυτά, το ποσοστό της αύξησης δεν θα μπει στα… ταμεία αλλά θα καλύψει τη διαφορά στον ΦΠΑ μετά την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών. Τα ποσά που πρέπει να καταβληθούν μετά το νέο ΦΠΑ ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τα ξενοδοχεία. Η αλλαγή αυτή έχει καταστήσει τη Ρόδο έναν ακριβό προορισμό.
Σε ότι αφορά την εξέλιξη της επόμενης τουριστικής περιόδου, θα έχουμε σύμφωνα με τον κ. Τσέλιο τις πρώτες ενδείξεις, στη διεθνή έκθεση τουρισμού του Λονδίνου το Νοέμβριο. Όπως τόνισε εκεί θα αποτυπωθούν οι τάσεις για τις αγορές που ξεκινούν από το χειμώνα να διαμορφώνουν τα προγράμματά τους.
Οι αγορές αυτές δεν είναι άλλες από την Αγγλία, τη Γερμανία και τη Σκανδιναβία που νωρίτερα από τις άλλες θα δώσουν την πρώτη εικόνα της νέας σαιζόν.
Πάντως οι τουρ οπερέιτορς, φαίνεται ότι κάνουν κάποια δειλά βήματα να επεκτείνουν την τουριστική περίοδο στη Ρόδο και για το λόγο αυτό… δοκιμάζουν να διατηρήσουν έστω και λίγα αεροπλάνα μέσα στο Νοέμβριο.
Για παράδειγμα πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελευταία πτήση της TUI από τη Ρόδο θα πραγματοποιηθεί στις 13 Νοεμβρίου, ενώ όσοι κάνουν εκείνο το διάστημα διακοπές είναι επί της ουσίας χειμερινοί τουρίστες.
http://www.rodiaki.gr/
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου