Με βυτιοφόρα πίνουν νερό οι κάτοικοι των Λαέρμων.. Λόγω της ανομβρίας στέρεψαν και οι δύο πηγές

Χωρίς σταγόνα νερό έχουν μείνει το τελευταίο διάστημα στα Λάερμα, λόγω της ανομβρίας που επικρατεί εδώ και μήνες στη Ρόδο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να στερέψουν και οι δύο πηγές που τροφοδοτούσαν τον οικισμό...

 Πλέον κάθε δύο ημέρες τα βυτιοφόρα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ μεταφέρουν νερό από την Λάρδο στα Λάερμα, ώστε να μπορούν οι κάτοικοι του χωριού να έχουν πρόσβαση στο πόσιμο νερό.
 Το συγκεκριμένο ζήτημα ήταν γνωστό από τον περασμένο Αύγουστο, αφού μειώθηκε σημαντικά η στάθμη του νερού και στις δεξαμενές που υδροδοτούν το χωριό. Τότε μάλιστα πραγματοποίησαν αυτοψία στην περιοχή ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, Δημήτρης Τσίκκης και Δημήτρης Καρατζιάς, μαζί με τον αντιδήμαρχο καθημερινότητας κ. Αγαπητό Πάλλα, οι οποίοι δεσμεύτηκαν ότι θα δημιουργηθεί νέα γεώτρηση, εφόσον υπήρχαν οι προϋποθέσεις.
 Από τότε έχει περάσει αρκετά μεγάλο διάστημα, χωρίς επί της ουσίας να δοθεί λύση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αν και το έργο έχει ανατεθεί σε εργολάβο, για άγνωστους λόγους δεν έχει ξεκινήσει ακόμη τις σχετικές διαδικασίες.
 Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λαέρμων κ. Τάσος Πατούνας απέστειλε σχετικό έγγραφο προς τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, ώστε να παρέμβει άμεσα δίνοντας λύση στο πρόβλημα, τονίζοντας παράλληλα ότι αποτελεί αδήριτη ανάγκη η δημιουργία νέας γεώτρησης.
 Έως ότου λυθεί το ζήτημα, τα βυτιοφόρα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα συνεχίσουν να μεταφέρουν κάθε δύο ημέρες νερό για να μην «στεγνώσουν» οι δεξαμενές των Λαέρμων, όπως συμβαίνει τις τελευταίες τουλάχιστον δέκα ημέρες, με τον κίνδυνο να ξεμένουν για αρκετές ώρες οι κάτοικοι χωρίς νερό, όπως συνέβη χθες, όταν τα αποθέματα εξαντλήθηκαν από το πρωί και ο ανεφοδιασμός πραγματοποιήθηκε ξανά το απόγευμα.
www.rodiaki.gr
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου