Νερό τέλος στα Λάερμα – Οξύνεται το πρόβλημα

Νερό γιοκ! Τα Λάερμα ξέμειναν από νερό και πλέον για την ύδρευση του χωριού είναι απαραίτητη η μεταφορά νερού, αφού οι πηγές στέρεψαν και δεν έμεινε ούτε σταγόνα...
Όπως εκτιμούν οι καλά γνωρίζοντες, ο εφοδιασμός νερού με υδροφόρες θα διαρκέσει για αρκετό χρονικό διάστημα αφενός λόγω των καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας, παρά το γεγονός ότι διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου,  και αφετέρου επειδή ακόμα και να βρέξει θα απαιτηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να γεμίσουν οι υδροφόροι ορίζοντες ώστε να αποκτήσει και πάλι αυτάρκεια νερού το χωριό.
Όπως έχει γράψει η «δ», τα Λάερμα και ο Αγιος Ισίδωρος ήταν από τα πρώτα χωριά που αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα επάρκειας νερού, δεδομένου ότι το νερό αντλείται από πηγές, οι οποίες στην περίπτωση των Λαέρμων στέρεψαν, ενώ φαίνεται ότι ο Αγιος Ισίδωρος κρατάει ακόμα, με περιορισμένες όμως αντοχές, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας.
Πλέον, υπάρχει φόβος να πάρουν μετά τα Λάερμα σειρά κι άλλα χωριά αφού δεν υπάρχει, όπως λένε κάτοικοι, αγρότες και κτηνοτρόφοι, εναλλακτικό σχέδιο από την ΔΕΥΑΡ, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί αρχικά.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», το πρόβλημα αυτό φαίνεται να έχει προκαλέσει τριβές στο εσωτερικό της παράταξης της πλειοψηφίας καθώς, ήδη από τον Μάρτιο, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι είχαν επισημάνει το πρόβλημα, ζητώντας από τους αρμόδιους να μεριμνήσουν ώστε να προληφθούν τα χειρότερα, κάτι που εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως δεν έγινε και δεν ελήφθησαν υπόψιν οι προειδοποιήσεις.
Στην περίπτωση των Λαέρμων, θα επιχειρηθεί να ανοίξει και να λειτουργήσει νέα γεώτρηση, όμως λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να εντοπιστεί νερό στο υπέδαφος, να ανοίξει γεώτρηση, να ξεκινήσει η λειτουργία της και κατ΄επέκταση η γίνει τροφοδοσία του χωριού με νερό.
Μέχρι τότε, οι υδροφόρες θα πηγαινονέρχονται από τα Λάερμα παραπέμποντας σε άλλες εποχές και υπό τον φόβο, μέχρι να βρέξει, να δούμε το φαινόμενο να επαναλαμβάνεται και σε άλλα χωριά.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου